Agility och spår

Efter jobbet var det dags för veckans agilityträning :). Emelie hade byggt upp en rolig bana där både Lyxa och Smalis fick utmaningar, om än olika :).

Duktiga killar! När Andreas kommer ihåg banan går det riktigt bra ;). Hoppas att slalomen kommer börja sitta helt snart för Smalis, det är ju den stora stöttestenen de har nu. Och det är ju så suuuuurt när det bara är sista porten (oftast) som strular!

Jag är rätt nöjd med dagens träning, känslan var otroligt mycket bättre än förra veckan och Lyxa var rappare och piggare. Hon kändes väldigt styrbar också. Jättebra info fick vi att hon hade svårt med att jag står nära hindret och markerar tight sväng när hon kommer i fart mot det (sista delen av filmklippet). Det är ju en väldigt användbar handlingsmanöver, så den behöver jag träna på för den kommer oftare och oftare i banorna :).

Efter den bra agilityträningen så åkte Andreas direkt iväg och la spår till Lyxa medans jag gick en nedvarvningspromenad med alla hundar.

  • 730 m långt
  • Dryg timmes liggtid
  • Upptag diagonalt i rutan, upptag höger
  • 4 naturapporter, 1 minapport + slut

Upptaget blev lite slarvigt (Lyxa gick inte rakt ut åt det hållet jag skickade utan sneddade åt vänster) så jag tog in henne och skickade om henne så att hon gick ut rakt. Sen så spårade hon otroligt fint ända fram till slutet. Dock så missade hon två apporter i början (en natur och miniapporten) så det blev 3+slut med hem.

spårslut

Jag börjar misstänka att vi har ett litet problem, att Lyxa i början av spåret är för taggad på att bara spåra så hon missar apporteringstanket förns lite längre in i spåret…. Inte alls bra eftersom det inte hjälper hur bra hon spårar från start till slut om vi missar massa pinnar!

Planen kommer bli att nästkommande spår/spårövningar lägga pinnar tidigt i spåret och tätt inpå varann där, så hon förhoppningsvis fattar att man måste leta pinnar direkt från start och inte fokusera enbart på spåret. Men jag är fortfarande väldigt nöjd med spårarbetet hon gör, hon är verkligen totalsäker på spåret, oavsett vinklar och underlag :).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s