Regnfylld lydnad och upplet

I förmiddags mötte jag och Lyxa upp Emelie, Vinna och Elit för lydnadsträning. Redan på väg till träningen började regnet ösa ner och jag fick muttra mitt mantra * Det kan regna på SM, det kan regna på SM!* hela vägen fram för att jag skulle bibehålla peppen ;).

Skönt var då att det trots det olidliga regnet och den vattensjuka planen (pölar lite här och var och det sa klafs klafs varje steg man tog) som gjorde att man blev blöt både uppifrån och nerifrån, så gjorde Lyxa ett jättebra jobb och utförde det mesta alldeles ypperligt :)!

Vi började med ett rutskick med fin fart till kon och fin fart mot rutan. Hon var nära att gå på en konstörning, men tänkte till och sprang in i rutan med bibehållen fart. Dock hade bågen i skicket fått henne lite av kursen så hon gick in i rutan från sidan. Men hellre det än att hon fastnar vid felaktig kon :).

Sen blev vi kommenderade i ett fotgående som kändes riktigt bra i helheten! Våra helt om börjar bli mycket tightare och mer på stället, och Lyxa jobbar mycket bättre med bakdelen nu när jag slutat anpassa mig efter henne och ”bara vänder” :). Ett gnäll kom ur henne just i starten för att hon var superladdad, men då klev jag ur position och sa till henne att lägga sig ett par ögonblick för att dämpa henne. Sen var hon tyst hela tiden förutom när jag gav ett lite för peppigt fotkommando i vändningarna på stället ;). Men som sagt, riktigt fin helhet!

Zäta körde vi efter det, och det var verkligen super! Bra skiften, bra stadga, bra upphämt, bra vinklar. NÖJD!

Sen två släta metallapporteringar. En med ett kort kast med bra fart ut, dåligt gripande, galopp in som jag belönade nästan direkt. Sen en tävlingsmässig med ett längre kast där alla delar (fart ut, gripande, fart in, ingång) blev jättebra :).

Sen en fjärr med tävlingsmässigt nedläggande och avstånd. Fick till tre asgrymma skiften (ligg-sitt, sitt-stå, stå-ligg) precis så som jag vill ha dem (studs upp i sitt, kort utkliv med bägge framtassar i stå och fällkniv bak i ligg) med låsta baktassar, så där fick hon buskommando och rusa in till mig för belöning.

Avslutade träningspasset ännu ett rutskick, nu högerruta. Bra fart till kon, bra fart och riktning till ruta. Grymt!

Sista vi gjorde var ett sitt i grupp med Elit i spöregnet. Lyxa var så duktig och satt fint hela tiden, både när lillasyster la sig ner ett par ggr och sen när Emelie kallade in Elit från sittandet :D! Kunde inte vara annat än SUPERnöjd här, duktig Lyxa!

20130830-153150.jpg

Sen tackade vi för sällskapet och åkte hemåt och plockade upp Andreas och snusrarna som hade varit ute på regnig skogspromenad. Vi åkte ut till en annan del av skogen och medans jag och Lyxa satt kvar i bilen gick de andra och vallade en fullruta med 6 föremål i, fem i bakkant och ett lite mer mot mitten.

När Andreas visade att de var klara med rutan så kopplade jag Lyxa och gick och peppade henne som jag skulle ha gjort på tävling, kopplade loss henne en bit ifrån och gick fotgående fram till rutans vänstra kant och skickade. Jag var riktigt nöjd med mig själv idag, för vid varje skick så kom jag ihåg att röra mig en bra bit på baslinjen (typ 10 m varje gång) så att jag inte skulle råka bli stillastående och skicka från samma punkt.

På 3,26 min hade hon plockat in fem föremål (ett på varje skick), med belöning efter första, tredje och femte skicket. De två sista gick hon ut i (snabb) trav men kom ändå in med föremålen i galopp, utan tugg och lämnade det sista i fotposition. Och även om farten ut var lite sämre de sista skicken, så sökte hon aktivt hela tiden och jobbade sig hela vägen ut, så jag var jättenöjd! Jag bryr mig nästan inte nått om detaljer som fart osv nu, bara hon får inpräntat i sig att man tjänar på att aktivt jobba efter att hitta prylar i rutan!

20130830-154318.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s