Handlerstrul i Älmhult

Igår åkte vi till Älmhult för att idag tävla agility. Vi hade med oss alla fyra hundarna, så det blev som en liten semestertripp för hela familjen :)! Jag längtar SÅ tills dagen då vi känner att det är läge för bilbyte och husvagnsköp, för hur mysigt det än är med stugboende så är det inte alltid man sover så himla bra pga dåliga sängar. I natt var en sån natt ;).

Älmhult1

Stugan vi bodde i inatt

Vid 8 idag klev vi upp och städade ur stugan och åkte till brukshundsklubben. Tältet hade vi redan satt upp igår, så nu bara vi packade in alla saker och tog sedan hundarna på en promenad. Som vanligt var det 10 min av pip pip pip från Barney och Homer, men sen skötte de sig jättebra vid ”ringside” när de fick stå vid tältöppningen där vi satt och få köttbulle om man betedde sig bra ;)!

Älmhult3 Älmhult4

Först ut på banan var Smalis och Andreas med sitt hopp 1 lopp. Och idag var det såååååå nära att de nollade på hinder, tyvärr blev ett dåligt utfört framförbyte deras fall. Men Smalis tog hela slalomen på första försöket, YAY :D!

Efter ombygge till klass 2 var det dags för hoppklass för mig och Lyxa. En bana som kändes bra i tanken. Men en sur miss av mig fick Lyxa att gå ur slalomen för tidigt och ta nästa hinder, så där diskade vi oss. Jag tappade sugen lite där kan jag erkänna, så på flera ställen i banan där jag tänkt mig springa för blindbyte så backade jag för bakombyte i stället. Tråkig handler!

Sen över till agility 2, och hujedamig vilken snurrig bana för mig ;)! Rolig, men snurrig. Och vi började rätt fint, men redan vid hinder nr 7 snurrade det till i huvudet på mig (en kombination av kass handler, dålig sömn och det faktum att jag inte ätit nått och kl nu var runt 13,30) och jag diskade oss. Vi kör på lite till (rätt bra), men så missar jag att plocka in henne efter en tunnel och hon tar ett hinder fel till. Där tappade jag fokus delvis och Lyxa helt, och när det sen skiter sig en tredje gång och hon inte lyssnar alls, så valde jag att springa av banan och belöna henne istället.

Så, nära skjuter ingen hare för Andreas, och bättre lycka nästa gång för mig :)! Nu blir det ett glas vitt och så ska lördagskvällen njutas av!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s