Rasmästerskap bruks; dag 1, Lyxa i topp!

Idag körde vi igång kl 7 på morgonen med lottning inför rasmästerskapet i bruks! Redan från start var det strålande sol och fantastiskt väder, och det blev bara svettigare och svettigare ju längre dagen gick :P! Jag drog startnummer 12 (av 16) till mig och Lyxa. Sen var det lite väntan, men jag hade glädjen att få vara skrivare på högrespårets lydnad! Jättekul att stå och lyssna på domaren, titta vad han drog för och även få dra ”sitt strå till stacken” och hjälpa till lite på tävlingen :).

Runt 11 var det dags för oss att gå in och göra vårt upplet, och här hade jag (helt sant!) mitt enda mål för helgen: Få mer än noll på uppletet ;)!

Och jag fick mitt mål uppfyllt med RÅGE, för Lyxa gick in och gjorde ett FANTASTISKT upplet, fick in alla fyra föremål och tilldelades 10-9,5 av domarna :D!! Herregud, hon var så BRA och gjorde ett så bra jobb, jobbade aktivt hela tiden (stannade upp två korta tillfällen, därav 0,5 i avdrag av ena domaren), men jag var så sjukt nöjd med henne, hon gick ut gång på gång och letade sig långt bak i rutan, bakom rishögar, ja överallt! Och INGET tugg! När vi var klara så gav jag upp glädjetjut så det hördes över hela Dalsland ;)!

RM2

Underbara Lyxa <3!

Sen runt 12 körde vi vårt lydnadsprogram, med mycket småmissar och en rätt dålig känsla, men skrapade ändå ihop 208,75 poäng, bäst av alla för dagen :)!

Sen blev det lite mer väntan, strax efter 16 körde vi platsliggning och stegklättring. Och härligt nog så avslutade vi dagen med dubbla 10:or på bägge momenten :D!

Och, sanslöst nog, så gjorde detta att vi avslutade dagen som bästa ekipage av alla 16 elitekipage :D! Med suveräna hundar bakom oss (brukschampions, SM-reserver, certplockare) så är det ett helt otroligt resultat för oss! Jag är SÅ stolt och nöjd över min fantastiska hund, som först slår till med över 300 poäng på elitlydnaden igår, och så detta i elitbrukset idag! Häftiga Lyxa!!

RMbruksresultatdag1

I morgon är det samling kl 7 igen för det avslutande spårarbetet. Håll tummarna för att vi lyckas få till ett bra spår också!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s