Rasmästerskap bruks; dag 2

Tack för alla hållna tummar för vårt spår idag :D! Tyvärr räckte det inte hela vägen fram :P!

Bilder på upptagsrutan, framföring och utskick i rutan:

Spåret rasmästerskap SASK 014 Spåret rasmästerskap SASK 015 Spåret rasmästerskap SASK 022 Spåret rasmästerskap SASK 026 Spåret rasmästerskap SASK 029 Spåret rasmästerskap SASK 030 Spåret rasmästerskap SASK 032

Så långt gick allt bra, Lyxa gick stensäkert ut i rutan och klippte spåret. Jag frågade av i linan och hon drog med mig, kändes fortfarande stensäker. Jag trodde att jag nästan kunde andas ut… och sen hörde jag det förhatliga ”Bakspår! Tillbaks till rutan!”.

GAH! På tre tävlingsupptag har vi nu TRE bakspår. 100% misslyckanden är INTE kul :P! Och idag var Lyxa EXTRA säker på att det verkligen VAR ditåt vi skulle, för jag hade idag fullt sjå med att få henne att vända! Annars har det varit att jag bara sagt hennes namn så har hon tittat på mig och hängt med tillbaka, idag fick jag typ DRA henne tillbaka (efter att hon dragit ner mig för en liten kulle som var i rutan, smidigt måste det sett ut…) och hon försökte ändå slinka ur mitt grepp som en hal vessla och dra ut åt ”rätt” (enligt henne) håll :P.

Lägg på detta till att linan trasslade sig runt både oss och buskar, så har ni sinnesbilden av det tråkiga betyget 6/6 på upptaget. Nåväl, vi tog oss ju iaf ut ur rutan, alltid nått!

Sen blev jag asnöjd med att Lyxa

1. Plockade första pinnen som låg NÄRA rutan. Det har vi ju haft problem med, men inte idag!

2. Spårade stensäkert. Hon var verkligen helt superduktig och jag såg precis var det var vinklar och spetsar. Inga problem med terrängen som mestadels var ljung, blåbärsris och sten, och efter 20 minuter hade vi slutapporten hos oss.

Det tråkiga i spåret var att hon var nonchalant med pinnarna, så vi fick bara med oss 5+slut hem. Och med detta pinnbortfall kunde vi kyssa både certpoäng och topplacering i RM goodbye. Det blev istället en 6:e plats av 16 starter med sammanlagt 533,25 poäng.

Men jag var bara bitter för det ett litet, litet tag. För när jag tänker efter så har vi presterat SJUKT bra den här helgen! Vi har t.ex

  • Gjort vår andra elitlydnadstävling på över 300 poäng
  • Tagit fina SM-poäng i lydnaden
  • Blivit Rasmästare i elitlydnad
  • Gjort ett fantastiskt upplet på 10-9,5 (bara en hund som hade bättre poäng och en som hade lika bra)
  • Hade bästa lydnadspoängen i brukslydnaden
  • Hittade och tog oss runt vårt andra elitspår
  • Gjorde vår andra godkända elitspårstävling
  • Kom 6:a i ett stort startfält på vår andra elitspårstävling

 

Så det har varit en RÄTT så bra helg faktiskt ;)!

Utöver det prestationsmässiga har vi ätit gott, haft fantastiskt (!!!) väder, träffat massor med trevliga människor och hundar, sett fina tävlingsprestationer, fått enormt mycket grym feedback och beröm från både domare och medtävlande, fått vara skrivare på högretävling osv osv.

Och Lyxa har varit extremt peppig, på, glad och arbetsvillig och ÖVERLYCKLIG av att få träffa andra hundar (”alla är mina vänner” är ju hennes devis 😉 ) och har hängt ihop SÅ bra under dessa tre tävlingsdagar! Vilat när vila erbjudits, taggat igång, varvat ner och taggat om. Hon är så himla härlig att ha att göra med!

Så summasumarum: en helt FANTASTISK helg som jag är glad att ha varit delaktig i, trots att jag nu känner mig halvdöd och helt utsliten, inte alls uppvilad som man ska vara efter en helg ;)!

 

TACK till alla som jobbat med att få helgen så fantastisk, tack alla som var där och GRATTIS till alla prestationer under helgen, stora som små!

 

3 reaktioner på ”Rasmästerskap bruks; dag 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s