Lite mer träning!

ängsupplet8

Igår var det dags för träff med vår bruksträningsgrupp Nu jävlar! igen, med träning för Anders Kjernholm. Jag började starkt med att komma ca 20 min försent, bra där :P! Men efter lite ursäktande och en kopp kaffe var jag förlåten igen ;).

Gårdagen ägnades mest åt upplet, vi vallade en fullruta med terrängskifte från åker till skogsdunge:

nujävlar1

Det som var bra:

 • Bra ut på djupet
 • Bra riktning på skicken
 • Inga problem med terrängskiftet
 • Gick ut med i stort sett samma tempo och tryck alla gånger
 • Gick ut bra igen även när hon kommit in tom
 • Sökte av rutan bra
 • Tre av fyra föremål in
 • Jag rörde mig bra över baslinjen och fastnade inte på ett ställe

Det som behöver förbättras:

 • För överexalterad och kopplade inte på näsan från start, missade därför det grunda föremålet (kan ju också ha lite med att göra att hon inte fått träna nått vettigt det senaste och var hyperpigg och galen 😉 ).
 • Stannade och frågade ute i rutan
 • Visst tugg av upphetsning

Plan för att förbättra:

 • Mindre statisk utskickning för att undvika att hon laddar för mycket, skicka i rörelse
 • Föremål nära ett tag för att näsan ska vara på från start
 • Vindövningar, ut och hitta. Ibland få ta, ibland tillbaka till baslinjen och skicka
 • Mer terrängskiften och naturliga hinder
 • Is i magen om hon stannar och frågar
 • Belöna ibland när hon kommer in tom, men inte översvallande
 • Belöna inte för vägen in utan för överlämnandet för att undvika tugg

Men överlag kändes det bra, vi har tagit stormsteg i vårt upplet efter att det släppte på RM. Hoppas vi fortsätter den här formkurvan :)!

Efter två omgångar vardera med hundarna så åkte vi och åt lunch och blev bjudna på en SUVERÄN uppflyttningstårta av Jonna :D!

nujävlar2

Jag hade lätt kunnat smäckt i mig hela tårtan själv, men jag fick ju behärska mig ;)! Suveränt god var den iaf!

Sen åkte vi ut till träningsplanen och tränade lite till. Jag och Lyxa fick tittat på fria följet, där vår största förbättringspotential nu ligger i hur jag för mig (mycket att tänka på när man ska gå bra och le samtidigt 😉 ), särskilt i våra helt om (ring a bell :P? ). Vi fick jättebra störningsträning av två agilityekipage med pipleksaker (Lyxas två stora triggers), och kollade på skall och metallapportering (här märktes det återigen att Lyxa var toppenglad och uppeldad över att få träna, det blev både startskall och dödsmorrning när hon grep metallen 😉 ).

Sen blev det också mycket snack om spår, upplet, och även om SM-tankar. För det är ju faktiskt så, att jag börjar mer och mer inse att vi har en relativt stor chans att komma med på SM i lydnad nästa år…. Så jag håller på att ställa in mig mentalt på detta, och kommer vi till start så kommer det vara en helt fantastisk upplevelse och ett grymt kvitto på vår träning, vart vi står nu och vad vi behöver förbättra i stortävlingssammanhang :). Sjukt spännande för mig och Lyxa!!

Idag har det också hunnits träna lite :)! Först tog vi en promenad i skogen och utforskade vart ett par vägar tog vägen. Först var tanken att det bara skulle vara jag, Lyxa, Smalis och Barney, men helt plötsligt hade vi med oss en femte följeslagare som gick med hela vägen:

nujävlar4

Efter det så tränade jag och Lyxa lite ute i regnet. Det blev styrketräning med lyft av 4 kg tungapport, ingång med 4 kg samt fartträning med växelvis 2 kg och 4 kg. Körde även lite punktmarkering på fart tillbaka med vittringspinne.

Bra pass, och rätt bra upplagt av mig! Jag känner att jag verkligen behöver komma tillbaka till seriösare träningsplanering, att bara lalla runt och träna lite hipp som happ fungerar inte riktigt för mig :P. Behöver kolla över moment och delmoment och lägga prioriteringslistor på vad som är viktigast att stärka i varje pass! Ska vi hålla SM-drömmen vid liv så gäller det att vara så bra som möjligt innan det är dags för valpar, för att så snabbt som möjligt kunna komma tillbaka till tävlingsform :)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s