Torsdagsträning

Träning med Jonna 096

Efter flerfaldigt ändrad planering igår som orsakade stress hos mig, så var det SKÖNT att komma iväg till klubben och träna en sväng med bruksgänget. Bra hundträning med trevliga kamrater är verkligen avkopplande och sköljer bort omvärldens snurrigheter!

Jag kom dit lite senare men hann iaf utnyttja mina duktiga träningskamrater som grupp i framåtsändandet där de både var snygga och behjälpliga med tankar och ögon ;). Lyxa gjorde ett OK framåtsändande där saktadelen var lite för snabb, men hon tänkte iaf rätt! Bra jobbat när vi inte tränat framåtsändande på så länge (har bara gjort det tävlingsmässigt på RM :P).

Sen körde jag och Lyxa lite ensamträning också, alltmedans mörkret föll mer och mer.

Fotgåendet är fortsatt bra, hon har en bra position och härlig attityd, och vi fortsätter därför pilla med de små detaljerna. Igår testade jag mycket hur jag behöver föra mig i helt om för att få den absolut tightaste och rakaste svängen, jag tror att jag så smått börjar få in fotarbetet!

Tungapporten peppades på fart in med 2 och 4 kg. Körde även mycket ingångsträning med 4 kg (jättenöjd med resultatet!) då hon kan hamna rätt snett om hon kommer in fel och ren gripa/lyftaträning för styrketräning av nacken.

Kryp fick fokus på att sänka aktiviteten och höja lugnet, och mestadels kryp i vinklar på stället för att bibehålla position.

Körde även ett par ställanden i fart. Jag tycker att Lyxa har tappat lite, lite tryck i sina ställanden (säkerligen för att jag inte tränat det på HUR länge som helst) så jag punktmarkerade dem i sändande runt föremål. Fick nästan direkt tillbaka hennes superfina ”nita-alla-tassar-i-backen”, det kändes skönt :)!

Vid 20-tiden kände vi oss klara, och det var nog bra det för det var knappt ledsyn längre (och jag orkade inte ta reda på var man tände lampan 😉 ).

mörkerträning

Kallt var det också, det börjar verkligen bli dags att rota fram mössa och vantar för dessa kvällar!

 

Men mörker och kyla är helt ovesäntligt, nu är jag bara helt supertaggad på att träna mer! Älskar verkligen detta med hundträning!

Bra känsla föder bra känsla, och bra träning föder mer träningssug! En väldigt god spiral :)!

4 reaktioner på ”Torsdagsträning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s