Upplet och lydnad

Nu börjar vi komma in i rätta takter igen känner jag, idag har Lyxa fått två träningspass :)!

I förmiddags gick vi ut i skogen för att fixa fram en ruta och planera ett upplet. Hittade en spännande som var kuperad, med vildsvinsbök, i uppåtlut och med en stig som gick rätt igenom den. Rätt svår och spännande 🙂

201309291

En liten Homer som hjälper till att valla ruta ;)! 201309292

Jag tänkte även vara extra seriös idag, så innan vi gick ut så skissade jag även upp en plan i träningsboken som jag tänkte följa. Ursprunget för planen var att Lyxa förra uppletet enkelt gick ut på djupet men missade föremål nära pga att näsan inte var på:

201309293

Men tji fick jag, Lyxa hade inga problem alls med de nära föremålen idag (när jag skickade henne på föremål 1 efter vindning så tog hon nummer 2 som hon hade fått känn på 😛 ) men hade däremot svårt att gå ut på djupet. Föremål 3 och 5 kom in utan större besvär men föremål 4 fick vi vinda in. Vi stötte på patrull någonstans mitt i där Lyxa for tillbaka i sitt gamla ”frys och fråga” beteende som jag INTE gillar, avslutade därför med ett par linjetag för att backa och förenkla. Till nästa gång tar vi en ny ruta och en ny plan :).

Sen hängde vi inomhus ett par timmar, käkade middag med en väldigt förkyld Andreas och bara var. Men runt 17,30 blev jag väldigt rastlös, så då packade jag in Lyxa i bilen och åkte för att träna lydnad. Jag hade inte riktigt bestämt vart vi skulle åka, så jag överraskade mig själv med att hamna på Savannen inne i Alingsås ;).

Vi tränade bara i 30 min, men SHIT vilket bra pass vi fick till :D! Pepp på konskick, dirapp med supergripande och korrekta vinklar, position och fokus i språng – och långsammarsch, fjärr, parallellitet i stegförflyttningar, ingångar med apport för att motverka överrotering, och så ett litet experiment med vittringen som gav jättebra resultat på farten i återgången :D! Det kändes som ett genombrott, men eftersom det bara är på experimentstadiet och jag behöver utveckla, testa av och generalisera det, så tänker jag inte ropa hej än. Men jag hoppas att detta kan vara den stora grejen för att få till galopp även in till mig! Håller bara tummarna att det inte kommer att störa sorteringstanken allt för mycket…. 😉

201309294

Åh vad jag tycker att lydnad är KUL :D!

3 reaktioner på ”Upplet och lydnad

    • Mouahahaha, jag säger INGET förns vi kommit en bit på vägen ;). Egentligen är det lättast möjliga lösning, men jag måste bara fila lite på det…. och se om det blir bättre eller sämre ;)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s