Toppenträning!

 

Lydnadsträning med Emelie 022

Idag åkte jag och Lyxa direkt ut till Emelie och tränade lydnad. Det blev ett så HIMLA bra pass där Lyxa visade sig från sin allra fränaste sida! Hon tog i, tryckte till och körde på. Dock liiiiiiiiite på gränsen, för det kom ett par förväntanspipanden ifrån henne vilket inte är acceptabelt :P! Men det oroar mig inte så värst eftersom jag vet att jag kommer få bort dem när vi hittar balansen mellan gas och broms, jag är ju medveten om att det är ju när jag eldar upp henne lite för mycket mot vad hon klarar av att hantera som den tunga andningen, pipen och dödsmorrningar på apporter kommer ;).

Vi körde bland annat vittringsapportering och testade att vidareutveckla mitt experiment, och se på fan! Galopp ut, bra sökarbete och GALOPP IN :D! Fortfarande för tidigt att säga att det fungerar, men det känns BRA!

Lyxa fick också köra en rätt svår rut-träning med en ruta åt vardera dirigeringshåll och massa störning, här nedan pedagogiskt uppritat ;):

rutstörning

Första konskicket var i bra fart, men Lyxa var nära att även runda hopphindret som stod nära konen. Jag fick stannat henne, dirigerade henne till konen och belönade henne för att hon lyssnade :).

Nästa konskick i ännu bättre galopp, bra ställande och sen ett superbra skick till vänsterrutan (trots att hon tittade åt högerrutan eftersom hon sett Elit skickas dit) utan att gå på några av störningarna. Bra att veta att hon verkligen lyssnar på vart jag skickar henne :).

Sista rutan (höger) gjorde hon jättefint konskick, drog iväg i full fart på mitt kommando, var nära att luras av en av konerna på vägen… men klarade av att tänka även i full fart, så hon valde bort konen och sprang in i rutan istället. Duktig!

Vi körde dirigeringsapportering där hon försökte tjuva förbi konen på första skicket (övertaggad, kom lite pip här med så jag fick dämpa henne lite 😛 ), men gjorde sen två jättefina dirigeringar först på höger och sen på vänster apport. Fint gripanade på höger, på vänster snubblade hon nästan omkull och sparkade till apporten innan hon fick tag på den ;). Körde även några släta apporteringar och lite ingångar med apport.

I fotgåendet ser vi ut att ha kommit tillrätta med positionen i språngmarschen, den var jättefin idag.

Lydnadsträning med Emelie 009

Även i saktamarschen kändes det bra. Ja, i huvudsak kändes FF bra idag förutom två saker; vänster stegförflyttning och helt om vanlig marsch (helt om språng marsch kändes helt OK mestadels). Men Emelie gav ett tips till vardera fel som jag testade och som kändes som att de kommer hjälpa oss massor :).

En inkallning med stå och ligg gjorde vi idag med. Så. JÄVLA. Snygg!! Hade det inte varit för en dålig ingång hade det varit en av de bästa inkallningar vi någonsin gjort, bra fart i alla sträckor, SUPERSNYGGT ställande, jättesnyggt läggande, och bra kommenderat av mig i höjd med markeringarna. SÅ nöjd!

Sen kollade vi fjärren på fullavstånd. Första omgången jättefin med sitt-stå-ligg, sen bröt jag och belönade för det var så fint. En till med stå-sitt-ligg-sitt-stå-ligg som hon skötte jättefint. Lyfte och flyttade vänster baktass i avslutande stå-ligg, men höger var helt still :).

Avslutningsvis körde vi pepp på lydnads/brukshinder a la Mathilda, och även ett par hopp metall (där Emelie fick sätta livet på spel för att försöka få fram en liten actionbild i skymningsljuset 😉 )

Lydnadsträning med Emelie 039

Lydnadsträning med Emelie 046

Summasumarum en jättebra träning med trevligt sällskap! Avslutar med två söta bilder Emelie tog på fina familjen:

familj1

familj2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s