Vin, vatten och te

Två träningspass idag! Ett vin, ett vatten. Eller ett bra, och ett helt-ok-fast-inte-toppen-men-rätt-bra-men-lite-crap ;).

Vid lunch så traskade Andreas ut ett spår till mig och Lyxa (i spöregn och stormvind och på sin egna födelsedag, det tackar vi för 😉 ). Det hade 5+slut, runt 1,2 km långt och fick en liggtid på 2 timmar.

Vi började bra med analys och framspår. Räcerfart på Lyxa redan från start (jag fick småspringa efter henne 😛 ) men ändå väldigt pinnsäker! Andreas hade märkt ut var han hade lagt pinnarna så att jag skulle kunna kolla hur hon reagerade, och vid varje pinne blev det tvärstopp när hon fick doft på den, intensivt spårande efter den och så inapportering i galopp :)! Härligt tryck!

Efter tredje pinnen så fick vi ett rätt stort tapp, där Andreas råkat gå tillbaka på en stig bara nån meter från där spåret gick, så hon tog hans bakspår och spårade längs med stigen. Men det kändes i linan som om vi var på fel väg, och när det fortsatte att kännas fel så la henne ner och ringde snabbt till Andreas och frågade om han hade lagt spåret längs med stigen. När han svarade nekande så tog jag tillbaka henne alla metrar hon ”bakspårat” kanske…. 50-70 m) och när vi kom till där vi kommit fel så lyckades hitta spåret igen :D! Räcerfart igen efter det och alla pinnar +slut med hem! Jättehärligt att se att hon fortsätter jobba med att hitta spåret trots tapp!

  201310055

När jag kom hem från skogen så var mamma och pappa hemma, de hade med sig vårt nya golv som vi fick packat in i deras bil när vi köpte det igår, och stannade ett par timmar och hjälpte till med panelsättning i taket och med fejning. Mamma hade även lagat god mat som hon hade med sig, riktigt bra!

201310051

Sen var jag sugen på mer träning, men eftersom det inte precis blir ljusare om kvällarna så bokade jag en timme i Göteborgs Hundarena för att inte behöva bry mig om mörker :). Eftersom jag visste att jag hade en slitig timma framför mig, så började jag med en stark cafe latte och lite planering ;).

201310052

Det blev en timma av träning som inte var topprankad, vare sig känslomässigt eller resultatmässigt. Jag hade skrivit upp flera detaljer som jag skulle lägga krut på, och vare sig jag eller Lyxa tycker det är toppen med detaljträning.  Det blir så himla centrerat och petigt och milimetermässigt att vi ofta får misskommunikation och det känns som att vi bara går bakåt i utvecklingen och relationen istället för framåt :P!

Men jag har hört att för att komma någonstans så räcker det inte BARA med att trycka till det bra som en helhet utan man måste se till detaljerna OCKSÅ :P! Så det är väl bara att lida sig igenom det ;). Och jo, lite framsteg såg jag allt, så det får väl vara värt det att ”tvinga” sig till såna här pass då!

Vi körde:

  • Helt om vänster direkt in i backning för snärtigare bakdelskontroll
  • Vänster stegförflyttning med ståtanke för att motverka svanstramp
  • Hetspepp på hinder
  • Dirapp med störning på högerapport (koner och speglar)
  • Ingångar med apportbock, fokus rakhet i bakpartiet
  • Fjärrdirigering, fokus stadga i baktassar

Det enda som gick rätt igenom bra var fjärren. Det trodde jag ALDRIG att jag skulle säga för ett år sen ;). Men den var väldigt bra med BÅDE bra stadga och bra skiften, yay!

Sen var vi hemma igen till 21, och då blev det bara varma mackor och till sist nedsjunkning i soffan med höstens essens; tända ljus och te.

201310054

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s