Heldag

Nyss nersjunken i soffan med en kopp te på bordet, efter en heldag med träning, kaffegäster, renovering, trädgårdsarbete och mer kaffegäster. Supersöndag!

I förmiddags runt 10 åkte jag och Lyxa iväg för att träna, och idag blev det (till skillnad från igår 😉 ) ett pass med toppenkänsla och riktigt bra resultat :D!

201310062

Vi började dagen med framåtsändande, och fick förvånansvärt bra resultat :)! Bra utgång, bra brytpunkt, inte alls farlig fart på saktasträckan och jättefin inkallning. Det enda som var lite dåligt var att hon drog några meter åt höger på bägge sträckor, men inte mer än 3 m nån gång. Men vill ju absolut att hon ska vara liiite mer centrerad.

Bruksinkallning på 75 m var superläcker i mina ögon! Nitat ställande, bra och snabbt läggande (trots att jag lät henne ta den sträckan extra lång för att försvåra lite) och bra fart på sträckorna. Belönade från ligg.

Hopp-pepp mycket bättre än igår! Mycket bra framåtriktning långt åt bägge håll, snabbt uppvänd mot hindret för att hoppa på nytt efter belöning.

Vittringen var bra! Galopp ut och galopp tillbaka alla gånger! Lite slarvigare sortering (inte hittat riktigt en balanserad aktivitetsnivå än) men rätt pinne in alla gånger.

När vi kört allt detta (med insprängda pauser) testade jag att köra kryp. Perfekt sinnestämning, lugn och stadig i position och jättefina, tighta vinklar.

Sen gick jag in på dir.app och ruta med upplägg/störning ungefär som på teckningen:

201310061

(Alla konskick genom alla repetitioner var med jättefin fart, några dock med lite såsigt ställande när det kommenderades)

Vi började med en helt klockren högerapport (yay!), sen när jag skickade henne på vänster så satsade hon på rutan (bra info att hon inte riktigt lyssnar på VAD jag säger när jag kommenderar, signalkontroll på detta ska komma snart i ett pass + att jag ska komma ihåg att vara TYDLIG i kommandon och rörelser). Men bra att jag kunde stanna henne och dirigera tillbaka henne till konen, vilket hon fick belöning för. Nästa gång jag skickade henne från kon tog hon apporten, dock ett slarvigt gripande (enda idag). Körde ett par gånger till med både höger – och vänster vilka hon satte jättefint. Endast en ingång (en bra!), resten belönades med ”bus”kommando på väg tillbaka.

Gjorde sen två skick till rutan, innan jag märkte att skickkonen stod åt h-ete snett :P! Inga 90 grader där inte, mer 45! Men Lyxa var så duktig ändå, första gången bågnade hon lätt men sprang in i rutan framifrån, andra gången drog hon mot konen som stod vid vänsterapporten, men jag fick stannat henne och dirigerat in henne i rutan. Sen rättade jag till konen till korrekt läge, och då gjorde hon en superfin ruta igen! Första skicket med belöning i rutan, de två andra utan. Sista skicket jättefint satsat djupt in i rutan och ett jättefint ställande!

Avslutade passet med tungapport där jag körde gripa/lyfta/ingång (ALLA ingångar bra, wiiie :D) med 4 kg och fart tillbaka med 2 kg. När vi fick en med fin galopp tillbaka bröt jag och belönade. Allt som allt ett mycket bra pass med nöjd hund och VÄLDIGT nöjd förare!

201310063

Sen var det bara att gå en nedvarvningspromenad och så snabbt åka hemåt till kaffegästerna som samlats (mamma, pappa, Andreas föräldrar och min mormor) för kaffe och tårta för Andreas som fyllde år igår. Så det blev ett par timmar umgänge och kaffepimplande innan svärföräldrarna och mormor åkte hemåt, och vi andra åt middag.

Efter maten satte Andreas och pappa igång att greja på övervåningen, medans jag, mamma och hundarna gick ut och fixade lite i trädgården. Det blev rensat i rabatter, längs hundgårdarnas kanter, under planteringsbordet, i gruset på uppfarten, i kryddlandet osv…. allt som allt runt 3 timmar av trädgårdsfejande ända fram tills Malin kom hit på kvällen för lite mer kaffe och tårta. Uppe på övervåningen i TV-rummet har taket i stort sett blivit klart, och det har blivit spacklat på väggarna och all gammal matta är bortriven. Så nu är det ”bara” att slipa väggar kvar, sen kan det börja tapetseras och läggas golv :D!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s