Brukslydnads-KM Alingsås BHK

Nyss hemkommen efter en jättetrevlig (men BLÖT) kväll på Alingsås Brukshundsklubb där det anordnats KM i lydnad och brukslydnad. Jag är sen en dryg vecka tillbaka nygammal medlem i min ursprungliga moderklubb, och blev taggad i ett inlägg på gruppens FB-sida om jag inte skulle ställa upp i KM. Givetvis gjorde jag det :D!

Det var 5 startande i brukslydnad (elitmoment minus platsliggning/framåtsändande/stege) och 12 startande i lydnad (klass 1 moment minus plats/ställande/tandvisning). Jag drog startnummer 1 i brukset. Kort uppvärmning för oss och sen in och köra.

Fotgåendet kändes rätt så hejbaberiba stundvis, jag hörde inte TL så jag gick fel, jag glömde säga fot i en vändning på stället så Lyxa satt kvar, och i stegFF så skakade hon på sig ;)! Men när jag skötte mig så var det rätt OK!

Inkallningen hade vi ”lite” otur på… 😛 Precis brevid tävlingsplanen går det en väg, och den fick sjukt mycket trafik på sig just då, så Lyxa hörde inte mina kommandon alls :P! Vårt fina paradmoment blev istället tre kommandon för att få henne att starta, två kommandon för att få henne att stanna, och liggkommandot resulterade i ett sitt ;)!

Krypet kändes jättebra från min sida sett! Hon kröp inte iväg utan höll sig stadigt i position, och vinklarna kändes också bra!

Skall var jag också jättenöjd med! Bra lystring på kommandon, bra skall och bra tystnad. Och enl de som tittade på studsade hon inte så värst mycket heller :)!

Metallapport var bra fart ut och bra gripande, men så startade hon tillbakagången i trav (det var länge sen sist!). Som tur var så kom hon på sig själv och gick upp i galopp efter bara en kort bit :).

Tungapport satsade hon REJÄLT ut på och grep bra, och hon försökte bra på vägen in med. Snabb trav, vilket för mig är helt godkänt men inte målbild :).

Hopp är samma sak, helt godkänt men inte målbild. Hon hoppar ut, sätter sig strax bakom hindret och hoppar sen typ jämfota tillbaka utan att slå i. Man tycker ju att det borde vara obekvämare att göra så än att ta ut det liiiite mer, men nej då :P! Jaja, hon slår ju inte i iaf!

Domarens betyg och kommentarer:

  • Fritt följ: 8.5 VP, fin kontakt, sitter kvar i vändning, LS, bra stegFF
  • Inkallning: 0 3 inkallandekommandon, stannar ej, 2 liggkommandon, sitter
  • Kryp: 9 något hög bak, lite luft
  • Ljudgivning: 9.5 flyttar något, studsar, bra skall
  • Metallapport: något långsamt efter tagande
  • Tungapport: 8,5 bättre tempo in önskas, snett avslut
  • Hopp: 9.5 snett avslut

Allt som allt blev det 151,5 poäng och faktiskt en tredjeplacering, efter två häftiga mallar :)!

bruks-km1

 

Summasumarum ett jättetrevligt anordnat KM, med väldigt fint prisbord till deltagarna och en trevlig kväll med ”nya” klubbkamrater och god stämning med andra hundnördar som inte tycker att det är nått konstigt att spendera en onsdagskväll utomhus i spöregn på en gräsplan ;)! Tack alla inblandade för en trevlig kväll!

Tyvärr verkar inte min förkylningskänning ha tyckt att det var en bra idé, direkt när jag kom hem fick jag feberfrossa och fick dra i mig Alvedon och te, och klä mig varmt med fårskinnstofflor på fötterna. Och en liten extra värmekudde i form av en Homer :)!

bruks-km4

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s