Korta pass

Efter en slowstart med havregrynsgröt, kaffe och suttit och tittat på när alla hundarna och Charlie lekt jage och turats om vem som ska jaga, så kom jag ut i trädgården för lite korta träningspass!

Smalis fick köra slalom idag igen, från olika ingångar. Han satte alla ingångar, fullföljde slalomen varje gång utan en tanke på att gå ur, och en gång så körde jag ett bakombyte efter att han gått in i slalomen, vilket han skötte helt perfekt :)!

Lyxa fick också köra lite slalom och skötte sig finfint oavsett om jag stod kvar på samma punkt eller sprang med. Satte även en blindbyte där hon fullföljde slalomen trots att hon var typ mitt i den i mitt byte.

Hon har också fått köra lite lydnad, helt om vänster (fortfarande sitter genombrottet kvar och jag är jättenöjd med hur hon jobbar sig in i position efter mina tighta runtsvängningar 🙂 ), stegförflyttningar åt vänster, gruppmoment utan grupp som hon utförde med jättefint fokus i stort sett hela momenten (slängde ett öga uppåt övervåningen när det brötade för mycket i renoveringen 😉  men kom snabbt tillbaka till fokus igen). Inga huvudsnurrningar eller nosanden alltså ;).

gruppmoment

Jag har börjat träna om platsliggningen och kör den nu utan hakan i backen (eftersom jag inte har lyckats få igenom att hon håller hakan nere på tävlingar och det STÖR min känsla även om vi fått 10 och 9.5 på det ändå! ), och det lilla jag tränat tycker jag att hon tar det jättebra. Snabba nedlägganden utan haka i backen, bra fokus men ändå stillhet i platsliggningen, bra uppsitt osv.

Sen fortsatte vi även med vår omträning av vittringen, idag med jättebra resultat :D! Idag la jag ut en pinne i högt gräs tre ggr, en gång lite svårare så hon fick söka längre, och skickade ”tävlingsmässigt” där jag vid återgång först vänder mig ifrån vittringen och sen tillbaka igen. Alla gånger galopp ut, avsökning och så galopp in varje gång :D! Hoppas hoppas hoppas att detta ska kunna smitta över på tävlingsvittringarna så småningom!

Barney har ännu inte fått göra något vettigt idag, men snart kommer Malin hit med sina snusraroch då ska vi ut och lägga viltspår till allihop :). Och så ska det börja läggas golv på övervåningen, wiiie!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s