Spårsöndag

Det blev ett gäng timmar med spår idag när Malin kom ut med sina snusertjejer :). Viltspår för alla småhundar och personspår för Lyxa!

Lyxa fick tre upptag + ett kortare spår efter det sista. Liggtid typ 1.5-2 timmar.

Upptag 1: Vänsterspår. Ca 20 m ut i rutan. Direkt in på framspår vid första kontakt. Apporterade in minipinne som låg ca 15 m efter upptagsslut

Upptag 2: Högerspår, ca 15 m ut i rutan. Bröt av åt vänster innan hon kommit fram till spåret, misstänker att hon kände av där Malin gått ut det första spåret för hon spårade ditåt. Tog tillbaka och skickade om. Nu rätt ut, kände av i bakspår ca 1 m, vände och gick ut i framspår. Apporterade in naturapport som låg ca 20 m från upptagsslut.

Upptag 3: Högerspår uppför backe. Ca 20 m ut. Tog framspår vid första kontakt, apporterade in miniminipinne som låg på backens topp. Spårade sen snabbt och säkert det korta (ca 300) m långa spåret. Spårade över naturpinnen som låg på torr mark precis i gränsen på ett pinnigt kalhygge. Stannade och väntade ut att hon apporterade in den.

Sen gick vi över på viltspåren. Smalis och Penny fick varsitt ca 100 m långt med ca 1 tim liggtid. Penny var GRYM och spårsäker som bara den! Smalis tappade spåret för en viltstig en gång, men jobbade sig in i spåret igen och klarade sig fint.

Barney fick ett ca 50 m långt, spårade väldigt noggrant men hade lätt för att gå av spåret till förmån för viltstigar ;). Kom dock fram till klöven och blev SUPERNÖJD och sprang runt med den som en tok hela vägen hem! Bitzi fick sitt allra första spår med direktpåsläpp och visade jätteintresse och potential! Slog två gånger där det var viltstigar, men gick tillbaka till sitt spår bägge gångerna!

Och så ska vi ju inte glömma att vi hade ett 6:e djur med på vår skogsdag också…  😉 :

kattspår

Jag fattade först inte varför linan fastnade så mycket, men sen såg (och hörde 😉 ) jag Charlie där bak i andra ändan… Muppkatt!

Hundarna blev väldigt trötta och nöjda efter sina spår 🙂

spårtrötta

Under tiden som vi var ute i skogen hade Andreas och pappa tapetserat klart och börjat lägga golv i TV-rummet, och de blev nästan helt klara :D! Bilderna blev lite väl mörka eftersom vi ännu inte har någon korrekt belysning, ska försöka ta lite bättre bilder i dagsljus i morgon:

2013-10-13 (2)

2013-10-13 (5)

Jag är såååååå nöjd med hur det blir :D! Med detaljer som lister osv på plats så kommer det bli SÅ jävvla bra! Snart dags att möblera, och mitt största problem är om jag ska köpa en röd eller en rosa bia-bädd till rummet ;)! Hundarna kommer ju med all säkerhet ligga i soffan ändå, men man MÅSTE ju ha en matchande bia-bädd!

 

4 reaktioner på ”Spårsöndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s