Mitt hundhus

Jag har visst inte berättat så mycket för er om mitt hundhus, mer än att det finns :)? Tyvärr så kan jag inte ge er några interiörbilder just nu eftersom det ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig därinne eftersom vi just nu bara ställt in saker överallt :P! Men jag tänkte ändå beskriva lite och visa hur tanken är (så fort vi är klara med tv-rummet och sovrummet uppe så står interiören i hundhuset näst på tur 😉 ).

Det är ju som sagt ca 60 kvm stort inuti inkl inneboxarna, och typ 70 kvm utegårdar.

hus1

hundhus1

Nr 4 är Andreas snickarbod, den får jag inte röra ;)! Nr 5 har som ni ser lite köksinredning. Där tänker jag mig att ta bort spisen och skåpet längst in till väggen, men behålla skåpet och vattenhon som är längst mot nr 7, för att ex skölja skålar osv i. Därinne ska det även bli bord och stolar för fikasessioner/planeringsmöten (kaffekokare och vattenkokare finns redan där, förberett 😉 ).

Vid nr 7 har vi en frys för färskfoder och klövar, vid nr 6 har vi trimbord och trimstol. Nr 1, 2 och 3 är inneboxar, men sen när vi gjort i ordning huset kommer endast nr 2 och nr 3 användas som hundboxar, i nr 1 ska verka som förvaring för alla träningsprylar, träningskläder osv. Står redan nu garderober, skoskåp och skåp med glasdörr (prisskåp 😉 ) därinne, ska köpas till ett enklare hyllsystem från typ IKEA för att kunna få ordning på selar, linor, koner, apporter, snitslar, rallyskylthållare och alla andra tuuuuuuusen saker som jag bara MÅSTE ha ;)!

Utegårdarna är just nu en till vardera innebox, men eftersom jag inte kommer använda nr 1 till hundbox, så kommer utegårdarna till nr 1 och nr 2 öppnas upp så att det istället blir en stor gård och en lite mindre. Fast även den ”lilla” gården kommer vara relativt bra tilltagen så jag när jag bad alla hundar gå in där lite idag:

hundgård

Utegårdarna kommer även att förses med tak, förhöjningar som hundarna kan sitta på/ligga under, nån form av underlag så det blir kissvänligt (har ännu inte bestämt vad, kollar på lite alternativ. Några förslag?) och lite annat smått och gott.

Lite mer inredningsmässigt tänkt, en kennel som heter Lyxlirarens måste ju även ha det lilla extra, eller hur? Så inomhus planeras både för bröstpanel och kakel, ommålning och tapetsering. Fint ska de´ va´ ;)!

Och på tal om fint, nu börjar övervåningen även få de sista detaljerna på plats! Golvlister har börjat sättas och idag kom första dörren upp :D! Jag är så satans nöjd med hur det blir!! Ursäkta de taskiga mobilbilderna, jag verkar ha förlagt laddaren till systemkameran någonstans i flyttlasset…

2013-10-14 (1)

2013-10-14 (2)

2013-10-15 (1)

4 reaktioner på ”Mitt hundhus

    • Ja, det är faktiskt ett rätt fantastiskt ställe att bo på när man har hund och avelsplaner :)! Som en kompis på FB sa ”det enda som saknas är ju en appellplan och en inomhushall” ;)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s