Y&B FTW…. again!

Länge sen sist, men nu var det äntligen dags för en riktig träningsdate med Y&B igen :D! Med 1,5 nytillskott i gruppen den här gången, både BC-Vilja och innehållet i en något större Elinmage :P!

y&b

Det blev ett superbra träningspass där vi bara fick punktmarkera zätat lite extra (Lyxa har en tendens att försöka gissa själv vad som ska ske och om det är en känd TL gå på dennes kommando 😛 ), allt annat flöt på finfint (det gjorde zätat också efter lite repetitioner)!

Dirigeringsapporteringen gick som en dans, Lyxa tänkte så det knakade när jag skickade henne på högerapporten, kom först rakt mot mitten men bröt sin linje och tog till höger (det verkar verkligen som att hon tänker jajävlarmanskajuintetadenimittenutandentillHÖGER när hon springer från kon 😉 ) och greppade höger fint. Till vänster hade hon mycket snyggare båge, grep jättefint… och halkade omkull i gräset ;)! Dock utan att tugga och utan att släppa, utan lika fort igen upp på fötterna och in till mig med apporten.

Inte att förglömma är att ingångarna med apport var raka och fina idag 😀!

Vi checkade läget på våra vänster helt om. De är oftast bättre, men inte 100% av gångerna. Men oj så mycket bättre, och vad snygga de är när vi får till dem helt rätt!

Körde två vittringar. Liiiite slarvigare sortering, men rätt pinne in och galopp ut och galopp in bägge gångerna :D! Det känns som att genombrottet är här för att stanna, HÄRLIGT!! Måste bara se till att bibehålla detta, och samtidigt se till att inte glömma bort att jobba på sorteringen med så den inte blir avslagen till förmån för farten. Hellre rätt pinne in i lägre tempo än fel pinne in i full fart ;)!

Sista passet länkade vi fritt följ – zäta – inkallning med stå och ligg – fjärr, där jag belönade transporterna mellan momenten.

Två gnäll (ett vid stegförflyttning, ett vid en vändning på sätllet) drog ner humöret lite på fotgåendet, men annars så kändes det super! Flytigt, fint, bra position, en JÄTTEFIN heltom vänster och fina stegförflyttningar och vändningar på stället. Nöjd!

Zätat lyssnade  hon inte på andra skiftet (ligg/stå/sitt) utan satte sig, då tog jag om hela zätat. Då bra med rätt skiften och höll sig från att gå på TL’s kommandon.

Inkallningen…. så JÄVLA fin!! Bra fart genom allt, GRYMT ställande (VID kon, jag verkar ha börjat se/tajma kommandot bättre 😉 ) och ett bra läggande.

Fjärren också SÅ jävla fin! Störning i form av att Elin satt bakom och kommenderade. Lyxa valde bort jättefint och lyssnade bara på mig, förutom en gång när Elin sa ”lägg hunden” (fast hon la sig iaf med helt korrekt teknik 😉 ). Alla skiften med korrekt teknik och stilla baktassar, inte nån förflyttning åt nått håll :D!

Så, priolistan efter detta träningspass:

  • ”Momentet är slut”-träning, att Lyxa INTE ska explodera på sista -t, utan vänta iaf två sekunder ;)!
  • Zätat, fortsatt flyt och att LYSSNA på vad som sägs. Inte glömma av att få Lyxa i rätt känsla för momentet (kom precis nu på att jag missade det idag 😛 ). Ignorera kommendering av känd TL.
  • Nöta helt om vänster
  • Belöna upp transporter (SÅN skillnad bara idag, efter två pass träning)
  • Kvalitetssäkra vittringsexperimentet (nu när vi kommit så här långt så önskar jag att jag fått det på film från första träningspasset :P. Får sätta ihop en film sen…)
  • Lite mer vinkelträning  på högerapporten för att bibehålla framstegen.

Tack Elin för GOD träning! Och Lyxa tackar för att hon fick leka med Vilja, då var hela dagen gjord för den sociala lekglada hundrackarn :D!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s