Årets sista genrep

mörkerträning

Idag hr det varit spöregn efter spöregn, men det hindrade inte snälla Jonna från att komma och träna och ge mig och Lyxa ett genrep inför helgens tävling :)! Vi hade lite tur då det inte regnade något under träningstiden, men appellplanen var mestadels vattensjuk och geggig så det skvätte lera så fort man rörde sig. Märktes att Lyxa inte var lite mindre pepp på att sitta i detta, och jag förstår henne :P!

Mitt mål med dagens träning: Kör helt tävlingsmässigt, kom ihåg ”momentet slut” träningen, och vad som än händer: Beröm Lyxa och höj henne ordentligt så hon får veta hur duktig jag tycker hon är! Och jag satte mina mål till punkt och pricka :D!Vi körde igenom hela eliten tävlingsmässigt och det var mycket mer vin än vatten :D! Jag älskar Lyxas uthållighet, pepp och glädje. Transporterna var jättesnygga, och helheten kändes jättebra! Och hon exploderade inte en enda gång på ”momentet slut” :).

Momentmässigt var det bara ett par tokigheter, resten var jag jättenöjd med!

Gruppmoment: Jättefina idag! Blick stilla med kroppen i både sitt&ligg, några små huvudvridningar i sitt men inget värre än så. Bra hållning och fin attityd. I platsen så låg hon med hakan i backen hela tiden (VARFÖR gör hon inte det på tävlingar, puckohund :P!) och skötte sig helt enkelt jättefint på den vattensjuka planen.

Fritt följ: Väldigt nöjd! Tappade fokus ett fåtal gånger under saktamarsch, annars jättebra i både helhet och detaljer.

Zäta: Missade sättandet pga att det var jätteblött på den sträckan (när jag kommenderade sitt på andra sträckor efter tävlingskedjan så satte hon sig jättebra). Annars bra, och hon gick inte på Jonnas kommandon.

Inkallning med stå och ligg: Så fint, även på så halt och blött underlag! Möjligtvis var ingången lite sämre, men allt annat jättebra!

Rutan: Kanonfint konskick och sändande till rutan! Jättefint ställande, dock kommenderade jag det nog lite sent så hon kom djuuuupt in i rutan, så djupt att jag valde att omdirigera henne lite längre in i rutan innan jag lade henne ner eftersom jag inte såg om hon var helt inne i rutan (Jonna sa sen att hon var det). Hellre 8 än 0 ;). Bra stadga i liggandet, bra inkallning och bra anslutning.

Dirapp: Asnöjd!!! Sjukt bra konsick, och på dirigeringen så tänkte hon suveränt bra när hon råkade komma mot mitten, men själv korrigerade sig och skopade upp vänsterapporten och kom fint in vid sidan (bra och rak ingång)

Vittring: Tyvärr trav (dock snabb) både in och ut. Men jättefin och säker sortering, bra hållande och fin ingång.

Fjärr: Sjukt bra. SJUKT bra :D!!! Inte nog med att hon var helt blick stilla med baktassarna, hon gjorde alla skiften jättesnyggt ÄVEN när hon för ett ögonblick tappade fokus på mig precis när jag skulle kommendera ett stå-sitt skifte. Även då lyssnade hon och klev bak i ett sättande jättefint. SÅ nöjd!

Till sist tog vi hopp metall som visst blev bortglömt ;)! Och jag hade gärna ha fortsatt att glömma det, för idag utförde Lyxa ett nytt moment: Hopp metall med sättande efter hinder. Mupphund :P!!

Efter att vi kört fine Zolo ett tag så fick Lyxa lite upp-peppning på hopp apport (fick iaf igenom att hon fattade att hon ska komma TILLBAKA över hindret med apporten, det har vi ju ALDRIG tränat förut… 😉 ) och på zätaskiftena, och allra sist ett konskick – rutskick med utlagd leksak i rutan.

Så allt som allt kändes det bra, trots att det dök upp tokigheter här och var. Lyxa var superpepp och jag var jätteglad, det gillar vi :D! Håller vi ihop den här känslan så kommer det kännas fin-fint på lördag!

Det enda jag INTE gillar är att jag min jävla KLANTRÖV skulle ta av mig glasögonen, för att det skvätt lera på dem (och i resten av ansiktet 😛 ) när jag belönat Lyxa, och lägga dem i fickan. Slutar med att jag tappar dem i mörkret och trampar på dem…. CRAP :P! Jag tror dock att jag fått böjt tillbaka dem rätt så bra, tur det ;).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s