Det var det där med tävlingsnerver….

Jag har nämnt det förut, och kommer absolut nämna det igen; Jag har SJUKT dåliga tävlingsnerver :P!

Jag vet att det finns de personer som ”alltid” är coola, laid back, avspända osv i stort sett vad som än händer och som inte hetsar upp sig i onödan. Sån är inte jag ;)! När det vankas tävling så kommer oundvikligen den där känslan i magen hos mig, det där sugande, fladdrande pirret som fortplantar sig från magen upp i hjärnan och ända ut i fingerspetsarna och får mig att titt som tätt utpysa ett ”Iiiiiiih det är TÄVLING snart!” (oftast i en lätt hysterisk high pitch-voice som kan skära lätt genom märg och ben 😉 ).

Vissa tycker säkert att det är konstigt, barnsligt, kanske lite lätt löjligt (?) att ”hetsa upp sig” för något så trivialt som en tävling egentligen är (även om många tycker att det är på blodigt allvar). Vissa tycker kanske att jag borde ha ”skärpt till mig” när jag trots allt står med en lydnadschampion som ev har kvalat till SM och som även tävlar elitspår, att den erfarenheten borde ge mig trygghet nog att bara vara cool och lugn.

Men jag funkar inte så ;)! Och jag tror nog att det är sunt och bra (för mig, andra fungerar säkert annorlunda) att jag bibehåller ett visst mått av nerver. Med dessa så kommer jag kommer aldrig att bli blasé inför en tävling, jag kommer ha en lagom anspänning för att adrenalinet ska hålla mig på topp. Däremot är det otroligt skönt att med tävlingserfarenheten har kunnat ta ner udden av nervositeten, fått bort känslan av panikångest och att vilja kräkas, och att istället bara känna det lilla kittlandet i magen och känna glädje och spänning inför tävlingsstart. Glädje och spänning att få tävla med min fantastiska lagkamrat som är så suveränt glad och pepp och duktig och som ställer upp för mig i alla konstigheter jag hittar på för oss :D!

Saktagåendeträning i Lerum 057

Så för alla därute som har lika dåliga tävlingsnerver som jag hade, ni som blir spända och nervösa och konstiga på tävlingsplanen, ni som känner att ni vill kräkas av nervositet och ni som känner att ni aldrig kommer kunna vara ”normala” på en tävlingsplats…. Tävla på, jag lovar och svär att det snart blir bättre och att ni snart kommer att kunna känna bara glädje och en NORMAL dos av nervositet ;)!

Kom bara ihåg att sätta hunden i centrum på tävlingsdagen, de har inte valt att vara där men de ställer ändå upp och gör det allra bästa för oss efter förutsättningarna vi gett dem, så ge dem så bra erfarenheter det bara går och berätta för dem högt och brett och engagerat hur duktiga de varit på tävlingsplanen (oavsett vad poängen visar).

Det ska va kul att tävla :D!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s