301,5 poäng (igen!) och SM 2014!!!?

Åh herregud. Vi har nog gjort det. Lyxa och jag har väldigt troligt kvalat till lydnads-SM 2014!!

tävling partille

Vi har ju innan två väldigt lyckade tävlingar på 305,5 och 301,5 poäng, och på dagens tävling i Partille så slog vi återigen till med 301,5 poäng :D! Det ger oss ett snitt på 302,83 poäng på SM-kvallistan. Det känns HEEEEEELT OK inför Lyxas planerade mammaledighet och tävlingsuppehåll ;)!

Åter till tävlingen idag; vi fick sällskap av snällaste Jonna som var med som kamerakvinna och alltiallo. 11,15 lottade vi och jag fick nummer 3 av 3.

Gruppmomenten flöt på bra, 10 och 10 fick vi från domaren där. Sen lite paus när de andra ekipagen körde sina program. Jag reagerade på att det var ett rätt klurigt upplägg på banan, med dirigeringsapportering och vittring i mängder av höstlöv så apporterna var svåra att se, zäta och inkallning väldigt nära publiken osv. Spännande :)! Och Lyxa körde som hon gjort de senaste tävlingarna, mellan momenten frustande och vibrerande som en yster unghäst. Galenpanna ;)!!

Vi gjorde ett program som gillades av domaren och som gav följande poäng:

  • Fritt följ: 10
  • Zäta: 10
  • Inkallning: 9
  • Ruta: 8
  • Dirapp: 10
  • Hoppmetall: 9
  • Vittring: 9,5
  • Fjärr: 9.5

Mina egenutvalda höjdpunkter idag är dirigeringsapportering, fjärr och rutan!

Dirigeringspporteringen kändes rätt igenom grym, för Lyxa visar om och om igen att hon verkligen fattat momentet och TÄNKER! Idag fick hon återigen en vinkel upp mot mitten, men ändrade sig själv och skopade upp högerapporten utan att tveka och kom in med den. SÅ snyggt!

Fjärren var såååå fin! Fina skiften och helt på stället! Förbättringspotential finns i att få ännu lite mer ”ompfh” i skiftena, men jag är så lycklig över hur fint hon gör det och den suveräna attityden :D!

Och så rutan… Detta moment som är det poängmässigt sämsta idag gav den absolut bästa känslan! Hon sprang mot rutan men fick sen sikte mot dirappens ruta med sågspånscirkel, så jag fick stanna och omdirigera. Och hon tog omdirigeringen SÅ bra, helt klockrent och utan nått som helst krångel. Så gött att se hur bra det utvecklats, inga mer låsningar vid omdirigieringar :D!!

Så idag var en GOD dag, både i känsla och i poäng! Heja Lyxa!

FYI: Det kommer komma film! På de 5 första momenten, batteriet tog slut innan hopp apport…. :P. Fast det kommer ta ett tag, vårt ”bredband” säger just nu att det återstår 3394 minuter innan uppladdning är klar…. CRAP!

8 reaktioner på ”301,5 poäng (igen!) och SM 2014!!!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s