Maracasmagi

-Jag har lösningen på alla dina fartproblem med metallen! sa Elin kaxigt innan jag ens hunnit säga ”Hej” på dagens Y&B-träning, och drog ur träningskundkorgen upp…. en trämaracas :P!

maracas

Min infödda skeptisism lyste igenom en halv sekund, men jag har lärt mig att lita på det okonventionella som alltid föds när Y&B tränar. Och när vi äntrat planen var jag snabb att erkänna att detta var den avslutande halvan av tanken jag tänkt, där jag själv kommit fram till att jag verkligen behöver en starkare förstärkning för att höja värdet på återgångar i galopp. Jag hade dock aldrig kunnat föreställa mig att en trämaracas skulle vara svaret på mina funderingar och böner :p .

Med hjälp av maracasen fick vi 100% lyckanden med galopp tillbaka, både utan och med hinder, och även när Lyxa galopperade ut över hinder, skulle gripa men tvärnitade och viftade på svansen åt två som kom med pannlampa och reflexväst på vägen, kom på sig själv, tog apporten och kom åter i galopp även efter det avbrottet! Y&B FTW liksom :D! Även om vi, för att citera Blåbär; konstaterade att man kände sig lite mer som en musiksär-elev än en sexig sydamerikanska där vi stod i ösregnet & belöningsspelade på vår trämaracas & skrek glada tillrop.  Men varför krångla till det liksom. Eller inte krångla till det.

Lyxa fick även göra en slät och en stå&ligg-inkallning (gött utfört!), lite transporter med nedläggande efter väntan, extremlite fotgående och ett sättande under gång, samt platsliggning och ha buskul med bästa BäCävännen Vilja.

Vilja bl.a länkade lkl 1 med utvalda belöningar, TL med ömsom gäll och ömsom hitlerröst som ostrukturerat applåderade och hetsjublade. Många grymt snygga delar och detaljer, endast ett fåtal pass-på saker (som jag efter önskemål från Elin skriver upp så hon kan crosschecka det mot sina mentala anteckningar 😉 );

  • Förarsteg i helt om
  • Ordförståelse ”stanna”
  • Kvarsittande på inkallningskommendering
  • Något tightare ingång i inkallning
  • Stadga i platsliggning

I övrigt en snygg och peppig BC flicka som snart startar upp lydnadskarriären också! Med mixen av okonventionellt och analt som håller Y&B både inuti&utanför boxen samtidigt så kan det inte bli annat än bra!

Y&Bokt

Mörkret, regnet, BäCän och Blåbär

För övrigt, detta är det 1000:e inlägget jag skriver på bloggen :o! Eller ja, jag har ju haft två bloggadresser innan denna, så dessa inlägg är ju överflyttade och sammanslagna här. Men ni fattar vad jag menar ;)!

Sen den 20 oktober 2007 har 1000 inlägg publicerats, med allt mellan himmel och jord om hundlivet jag lever. Rätt häftigt, både att jag orkat och att ni som hängt med här länge fortsätter att titta in ;).

2 reaktioner på ”Maracasmagi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s