Lysa upp vintermörkret

Hur ogärna jag än vill det, så blir det bara mörkare och mörkare ute. Det är INTE min kopp te, och i kombination med regnrusk så är inte humöret alltid på topp…

höst1

Det som är otroligt viktigt att tänka på som hundägare nu när mörkret smyger sig på, är hur sjukt dåligt man syns för andra när man är på promenad. Särskilt då för bilförare. Jag vet inte hur många gånger jag bakom ratten svurit, med bultande hjärta och adrenalinfylld kropp, över dessa id***er som traskar runt på vägar, trottoarer och dikesrenar utan en tillstymmelse till reflex på sig! Gärna i kombination med att kliva rätt ut i vägen (allra helst där det inte finns övergångsställe) nästan mitt framför bilen, som om de tror att bara för att de ser billyktorna, så betyder det att förarna ser dem lika bra?!

Nä, läskigt är det hur kort folk tänker och hur de utmanar ödet och riskerar livet på både sig själva (och sina hundar, de som har). För att undvika att jag själv blir ”en av dem”, så har jag lagt ner lite pengar för att så långt det går säkerställa att vi allihop syns väl i mörkret!

reflex

Varseljacka och reflexväst till mig, reflextäcken till snusrarna (Lyxa har redan en bra reflexväst) samt blinkande reflexhalsband, allt beställt från Hööks! Ska kompletteras med pannlampa och ev ett par hängande reflexer, sen så ska vi nog vara fit for fight och bli sedda av bilförare :).

5 reaktioner på ”Lysa upp vintermörkret

  1. Så skönt att höra att fler och fler börjar ta på sig reflexer när de är ute!
    Vart har du köpt den reflexjackan? Jag har letat som en liten blå efter en sådan 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s