Några bitar i pusslet – om guldkant och höfter

Att ha hund är att ha ansvar helt och hållet för ett (eller flera 😉 ) liv. Man måste se till att de får den basala omsorg de behöver, det där allra mest grundläggande som mat, vatten, motion, rastning och kärlek. Men även det där extra, som en meningsfull tillvaro, aktivitet efter individ, och den lilla extra omsorgen och guldkanten på tillvaron som förgyller och lyxar till deras liv.

Ett av mina sätt att göra detta på är att ta med mina hundar till Hund i Harmoni för massage. Hundarna (särskilt snusrarna, Lyxa vill mest pussas och sno godis 😉 ) älskar det! Samtidigt får jag full koll på hundarnas fysiska status och vad jag behöver tänka på att pilla lite extra med hemma :).

131106,1 131106,2 131106,3

Förhoppningsvis hjälper denna pusselbit, bland många, till att hålla mina hundar sunda, hela och friska länge!

Man brukar ju snacka om ”en sund själ i en sund kropp”, och en av de delar som ger en sund kropp hos hundar är fina höfter. Jag har gjort en liten enkel sammanställning av HD-statistiken hos den kommande kullens närmsta släkt (den som finns som officiell statistik hos SKK). Och även om genetik inte är så lätt som att 1+1=2, så bådar ändå statistiken gott för friska, fina höfter hos de kommande valparna :)!

HD-status LL släkt1.xlsx

 

Behöver jag säga att jag inte har så mycket annat än valpar i huvudet just nu… ;)? Går här och räknar dagarna till beräknat löp, och håller stenkoll på Lyxa så hon inte ska råka sätta igång i förväg så jag missar nått :P!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s