Omträning fjärr

Med ca ett halvårs tävlingsuppehåll planerat passar det ypperligt att nu lägga ner massa tid på finslipning och omträning av delar och detaljer :). Och detaljpillande passar ju PERFEKT när det är höst/vinter ute så man kan slippa vara utomhus så mycket som möjligt ;).

På dagens kurs så påbörjade vi omträningen av uppsitt i fjärren. Jag har ju inte vågat pilla allt för mycket i detaljer och utföranden i det momentet eftersom vi hade sådana svåra låsningar i det förut! Men nu har det lossat så rejält under så lång tid, att jag vågar gå in och detaljstyra lite mer utan att behöva vara livrädd att tappa attityden :).

Lyxa har ju fått både 9.5 (2 ggr) och 10 (3 ggr) på sin fjärr på tävlingar, men om jag bara får till uppsitten i en enda rörelse (idag sätter hon sig oftast upp med två frambensrörelser, dock rätt så synkade sådana) så kommer det se ännu flashigare och ännu läckrare ut. Ska bara få henne att tycka att denna rörelse är en av de häftigaste man kan utföra, så kommer vi nog se mer av den :).

Planen är att hjälpa henne med handtarget i början så att jag får fram den rörelsen jag vill ha så mycket som möjligt, sen banta bort den hjälpen så att hon kan utföra det på enbart röstkommando, och sen börja experimentera med avståndet. För att få henne att tänka i nya banor så byter jag även ut mitt ligg-sitt kommando från ”itt” till ”upp”.

Klipp från kvällspasset:

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s