Talangläger 2013

Som ni kanske förstått på mina korta inlägg under helgen så har det varit HELT fantastiskt :D!

Hade alla varit med på sådana här läger så hade alla ÄLSKAT lydnad, det är jag säker på :)!! Jag skrev i min presentation till Talangtruppen att jag med detta läger hoppades på en lydnadsinspirationsinjektion i höstmörkret, och det var VERKLIGEN vad jag fick av att titta på alla duktiga ekipage, kreativa problemlösningar och fina moment! Och som extra plus i kanten fick jag träffa fina nya, nygamla och gamla bekanta. Fantastiskt!

Detta inlägg kommer bli rätt uppstaplat med mest ren fakta om vad vi gjorde och hur det såg ut. Alla tankar som snurrar runt mer abstrakt får vi se om de kan komma ner i ett annat inlägg ;)! So here we go, Talanglägret 2013 :D:

Fredagen började med lite träning inne i Tångahallen, där Lyxa körde fina gruppmoment, fotgående, dirapp, fjärr, ställande&läggande i fart och två släta fartiga metallapporteringar ! Peppig hund i peppig träningshall! Sen hann vi med en liten skumraskpromenad innan samling i lektionssalen med alla Talanger och Spetsgruppen.

Talangläger 2013 1

I lektionssalen det blev presentation, pastasallad och planering av morgondagens träning i de grupper vi skulle vara i på lördagen. Sen hade även Spetsgruppen gjort en klicker/shapingtävling och frågesport, och vilka vann den om inte VÅR grupp ;)! Vår slogan är numera ”VI SKA TILL VM”! En mycket trevlig kväll med massa (hysteriska) skratt och folk som bjöd hejvilt på sig själva. Gillart!

På lördagen blev det tidigt upp (eller ja, tidigare än vad jag brukar gå upp på lördagar 😉 ) vid 7,15 för att promenera och rasta Lyxa samt få i henne och mig frukost. Sen var det full rulle hela dagen :)!

Talangläger 2013 6

Vår grupp på lördagen, Camilla med Kes, jag med Lyxa och Jessica med Henry. Fotograf som av uppenbara skäl saknas på bilden och som jag oärligt stulit bilden ifrån ( 😉 ) är Ida som hade med sin Kip.

Över både lördagen och söndagen var det gemensamma i grupperna att alla var otroligt påhittiga, kreativa, kom med förslag på metoder och lösningar, stötte och blötte problem och verkligen brydde sig om den som tränade just då. Verkligen SUPER och så himla KUL!

lördagen hade vi till uppgift att jobba med fotgåendet. Jag valde att jobba med störning av pipleksak som kom en bit in i fotgåendet, sen att belöna bort störningen.

Sen skulle vi jobba med rutan. Jag valde att köra sorteringsträning som vi hade pratat om på kvällen innan, vad som skulle hända om man använde samma kon till vänster dirigerinsapportering och vänsterruta. Det var svårt och ROLIGT och det blev en himla kick för både mig och Lyxa när vi sen löste problemet :D!

Sen fick vi välja lite fritt vad vi ville träna på, så då valde jag först att få mina träningskompisars ögon på våra uppsitt i fjärren och även lite på de andra skiftena (som dock inte kom med på film så mycket):

Och sen så ville jag köra lite uthållighet, så då fick de till uppgift att kommendera mig och Lyxa genom en länk med elitmoment, där jag inte visste vilken ordningen var (så jag kunde alltså inte göra några förberedande signaler). Också JÄTTEKUL och jag är så nöjd med känslan!

Vi hann även med bra gruppmoment, och tiden bara for förbi. Vid fyra var det dags för avslutning. Då tog jag, Ida och Camilla våra hundar och promenerade till Netto för att inhandla lite gott till kvällens teoritimmar där bl.a Lillemor delade med sig av sin gedigna erfarenhet. Gud vilken underbar människa hon är, så varm, blygsam och ödmjuk trots sin otroliga erfarenhet och kunskap! Jag vill bli som Lillemor när jag blir stor :)!

Timmarna flög fort förbi tillsammans med ett glas vin eller två ;). Kan ju säga att det var skööööönt att efter kvällspromenerande med Lyxa slänga sig i sängen, tror inte jag somnat så fort på väldigt länge!

Söndagen startade lika tidigt som lördagen, då det klockan 9 skulle vankas Minitävling.

Talangläger 2013 3

Jag och Lyxa hade kvällen innan dragit startnummer 5, vilket kändes helt OK :)! Minitävlingen innehöll de tre momenten fritt följ, inkallning med stå och ligg… och så den där j***a hopp metall som jag sagt att jag inte ska köra på huuuur länge som helst :P! Men men, det var bara att ta det. Utförandet blev ju kass och tveksamt från Lyxas sida, men jag behöll mitt glada sinnelag och brydde mig inte om utförandet utan bara berömde henne. Tror att det kan vara det bästa som kunde hända, att hon bara fick göra det och känna att det inte blev någon konflikt med mig.

Inkallningen var rätt OK, jag hade ev velat ha lite tempo på sträckorna och något mindre steg i ställandet (och definitivt bättre avslut), men absolut OK. Och fotgåendet hade jag en VÄLDIGT bra känsla i, och fick även riktigt bra feedback från Anders K och Lillemor.  Nån slarvig helt om och nån tendens till plogning var det enda jag skulle tänka extra på, annars bara fina kommentarer. Det kändes bra!

Efter allas fina rundor och en första omgång med de nya träningsgrupperna så blev det lunch, och sen en kaffe i solen (underbart!) utanför Tångahallen. Lyxa fick flörta lite med både BC hane, Springerhane och malletik, samt tigga godis, så hela hennes lunchrast var en fröjd tyckte hon ;).

Talangläger 2013 4

På söndagens första träningpass så testade jag att utmana både mig och Lyxa i en rolig 3×3 uthållighetsövning, alltså att man valde ut tre moment som man länkade tre gånger, och såg vad som hände. Går hunden ner sig under länkens gång? Eller varvar den upp och blir intensivare?

Jag valde att länka ruta – fjärr utan uppsitt (eftersom vi håller på och jobbar om dem) – slät inkallning, och min gissning var att det som skulle falera var konskicken, att nr 2 eller 3 skulle bli lamare. Men där bet jag mig i tummen :)! Hon taggade igång mer och mer ju längre in i kedjan vi kom, varvade sig hysteriskt så stadgan i fjärren var som bortblåst (och även förståelsen för ligg som jag fick ge extrakommandon på 😉 ). Kul att se att mina förutfattade meningar inte stämde, det gav mig en tankeställare!

Jag är väldigt nöjd med rutan (förutom att hon inte lyssnar på mitt STANNA, hamnar hon utanför rutan och väljer att lägga sig är vi ju körda!! Men hon prickar mitten snyggt varje gång iaf, hon kanske har lärt sig sin punkt :P? ), inkallningarna blir bättre efterhand (men dåliga ingångar) och fjärren var ju inte att jubla över ;). Men KUL övning!

Det allra sista jag gjorde under helgen träningsmässigt var bara supersimpel uppeppning av metallen, där mina träningskamrater fick till uppgift att jubla när jag jublade, för att höja Lyxa och hennes känsla för just metallapporten. Tycker att vi fick rätt bra effekt på det.

Sen var det bara att samla ihop sig och ta kaffe och kaka och sätta sig i lektionssalen för avslutning på den härliga helgen. Jag tror nog att alla var lika trötta som jag, och jag hoppas att alla var lika nöjda!

Jag vill bara avsluta med att tacka alla deltagare, Anders Kjernholm och Lillemor Edström, samt Tånga Hed, som alla var komponenter till att helgen blev så bra! Och ett extra tack till allra bästa Lyxa, som så duktigt och fint hänger på allt jag hittar på! Fantastiskt roliga hund!!

2 reaktioner på ”Talangläger 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s