Vinterfeeling på toppenträning

20131120

Idag var det både kallt och mörkt på träningen, frosten glittrade i gräset och moln bildades vid varje utandning. När vi huttrande satt och planerade träningspasset samtidigt som vi pimplade i oss hett kaffe frågade både jag och Jonna oss ”Hur störd är man egentligen som är ute i detta frivilligt” ;).

Men idag var det verkligen värt att vara lite störd, för bägge hundarna presterade superbra och svarade snabbt på träning för att förbättra deras utföranden! Och så extremt peppiga, glada och busiga hundar så man blev helt varm inombords trots minusgraderna!

Lyxa fick efter uppvärmning börja med lite punktmarkering av ingångar, både från nära avstånd och från sista sträckan i inkallningen (från liggande). Detta är ju en av de saker jag tagit med mig från Talanglägret som vi måste stärka upp. Med klickhjälp från Jonna (och en enda utebliven belöning för ett snett sättande) fick Lyxa upp både fart, snärtighet och rakhet i ingångarna. Det är så kul med en hund som svarar så snabbt på träning!

Kollade om vi kunde få till våra fjärr -”kanupp”sitt även ute, och JAJJEMÄN :D! Ca 1 m avstånd och UTAN handtecken och Lyxa studsade spänstigt upp! Utveckling :D!

Metallapporteringen fick en genomgång och wiiie vad bra det blev! Två släta apporteringar med nordisk och en slät med vanlig (alla jättebra!) och sen två ”halvsläta” över hindret med bara en bräda. Momentet är absolut under uppbyggnad igen! Maracasen levererar :)!

Gjorde även tre konskick på ca 35-40 m avstånd (mot gul kon som knappt syntes) med två rundningar och sist ett ställande. Jättefin fart alla tre gångerna och ett bra ställande!

Slutligen gjorde vi gruppmoment med fokus på stadga och pepp i sittande och nedläggande/uppsättande i platsliggning. Jättenöjd med varje nerläggande och uppsittande, hakan i backen direkt trots kyla och frost!

20131120,1

Så kort och koncis träning med grymt bra resultat. Vi åkte från träningsplanen med ett fånleende på läpparna bägge två :)!

4 reaktioner på ”Vinterfeeling på toppenträning

  1. Vill bara säga att jag tycker din blogg är väldigt inspirerande och ni är superduktiga! 😀
    Tycker även att det är jättekul att du har så mycket bilder och filmer i dina inlägg!

    //En läsare:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s