Hemmaträning

hemmaträning

Idag fick vi upp en halogenlampa ute på baksidan. Jäklars vad bra det blev :D! I morgon ska vi köpa en till så det blir upplyst på hela gräsmattan, då har jag möjlighet att träna i stort sett alla lydnadsmoment och de flesta bruksmoment hemmavid. Toppen de dagar då jag bara inte ORKAR åka någonstans (för ja, de dagarna finns de med ;)! Särskilt på vintern 😛 ).

Detta firade jag med ett träningspass med Lyxa! Vi fick tränat på momenten (och delar av dem):

  • Inkallning med stå och ligg
  • Fjärr
  • Vittring

Inkallningen blev jättebra, jag kollade av skiftena en gång (med ett asfint ställande och ett bra läggande), sen fokuserade jag på fart i sista inkallningsdelen. Fick till bra resultat där Lyxa verkligen tog i och satsade för att snabbt komma in till sidan (varierade var/när hon fick belöningskommando).

Fjärren var jag jättenöjd med, fick till bra uppsitt på 10 m håll (de där korrekta uppsitten kommer oftare och oftare i alla miljöer och på alla avstånd :D!) och gjorde ett par riktigt fina skifteskedjor på det avståndet. Det märks dock att jag tagit det ”lättaste” skiftet (sitt-ligg) för givet, det var det enda skiftet jag inte var nöjd med ;)!! Får belöna upp läggandena lite de närmsta passen.

Vittringen gjorde mig så jäkla GLAD! Körde två vittringar ”i trekant” och en tävlingsmässig (så tävlingsmässig man kan få den när man lägger ut pinnar själv 😉 ). Fart ut, bra sortering och GALOPP in alla tre gångerna! Heja Lyx-lyx!

monster

Monsteraussien på nedvarvningspromenad tillsammans med snusrarna ;).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s