Hemrenovering och hundårsplanering

Mycket snö har det kommit under helgen! I går under oväderslika former med hård vind, hårda isflingor och illavarslande vajande träd. Idag i vackert stilla snöfall som i en vintersaga. Tänk att samma form av fruset vatten kan ge så olika väder, och även så olika känslor i kroppen!

Hundarna har iaf uppskattat snön:

131209,1 131209,4 131209,5 131209,6 131209,7Och jag ska ju faktiskt erkänna att jag inte har så mycket emot snön jag heller. Hellre snö än slask och is! Och snö är ju en perfekt ursäkt för sånt här 😉 :

131209,10

Förutom allehanda sötsaker och väderprognoser, så består ju livet främst av de två stora H:na: Hus och Hund!

I huset fortsätter små som stora förändringar. Det senaste har väggen i trappan fått sig en ordentlig uppfräschning (nu saknas bara ett par lister sen är två rum på övervåningen + den här väggen helt klara 😀 ) , och vi håller på att fixa till groventrén (som ska bli vår huvudsakliga entré där vi ska gå in med hundarna) med bl.a garderob.

131209,8 131209,9

131209,14 131209,15

131209,11 131209,12Man får ju köra lite pö om pö (även om man helst skulle vilja göra ALLT på en och samma gång 😉 ), men resultatet blir bara SÅ bra! Näst på projektlistan står att börja med hundhuset (hurra hurra HURRA!) och min walk in closet som ska göras på övervåningen :D! Andreas är lite bitter över att jag har lagt beslag på nästan alla garderober i det som ska bli gästrummet, så för husfridens skull så BEHÖVER jag faktiskt en walk in closet så han kan få ta över de tråkiga garderoberna (som jag även planerar att sätta spegeldörrar på så att jag kan använda gästrummet även som träningsrum. ALLT går att använda till hundarna 😉  ). Sen så har vi även det stora (och rätt tråkiga 😛 ) jobbet att sätta igång att slipa och måla trappan. Det kommer bli SÅ bra när det blir klart, men jag bävar för att börja… :P.

Inom hund så är det mycket som ligger på planeringsstadiet (enligt stegen think – plan – do)! Allt från att planera in träningar (både själva tillfällena för träning och även de enskilda träningspassen), till att planera vilka kurser vi ska gå och vilka tävlingar vi ska anmäla till under 2014.

I morgon ska vi ha två timmar ridhusträning tillsammans med Jonna och Zolo, och då ser planskissen just nu ut såhär:

  • Fotgående med fokus på attityd fast utan studs.
  • Klickhjälp för raka ingångar (kort och långt avstånd).
  • Fart sista sträckan på inkallning
  • Metallapport i trekant där vi fasar in hoppet
  • Vittring i trekant med långt avstånd och en tävlingsmässig.
  • Ruta med konskick och störningar av bl.a hopphinder på sträckan ( belöning i rutan)
  • Dirapp med konskick, högerapport och belöning på sträckan in
  • Gruppmoment

Sen onsdag-torsdag blir det ju två heldagar med trevliga träningskamrater och Siv Svendsen, allt i fantastiska Göteborgs Hundarena. Det kan ju inte bli mindre än suveränt :D!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s