Onsdag med Siv

Idag var det dags för första dagen av två med träning för peppiga Siv Svendsen 🙂 .

Redan på morgonen kände jag att det skulle bli toppen, för på väg in till stan så tog jag beslutet att plocka med mig även Smalis 😀 ! Skogsagilityhunden kan behöva komma ut och se världen lite 😉 . Och han skötte sig toppen, visst att det var mycket pip och väs i början när det var massa nya hundar som höll på med konstiga grejer, men efter ett tag kunde han både, sova lugnt i buren, sitta still och titta på andra som tränade och även träna själv när andra gjorde det 🙂 . Han fick frishejpa fjärrskiften, köra konskick och gripa/lyfta/hålla apportbock. Duktig Smal!

131211,3 131211,5

Lyxa fick börja med att testa på ”lek-karusell”, där hon skulle gripa leksak och sen springa fort fort in till mig. Jag blev genomsvettig och Lyxa hade kul och försökte ett par gånger fuska för att komma snabbare till mig ;)! Tänker mig att jag kan använda den här övningen som ännu en förstärkning av metallgripandena 🙂 .

På tal om metallen så ville jag visa hur vår metall såg ut just nu. Och jag måste säga att jag var riktigt nöjd med resultatet (särskilt det andra gripandet). Och även nöjd med att hon i den första apporteringen gör det såpass bra trots det lååååååånga rullandet apporten gjorde 😉 .

Vi kollade på fjärren, och den kändes också riktigt bra! Siv tipsade mig om att/hur jag skulle kunna jobba med Lyxa för att hon inte ska lägga sig ner med så framsträckta ben, för i skiftena sitt-ligg-stå-sitt så har hon svårt att kliva tillbaka när hon blir för lång i kroppen, och det är då det lätt blir att hon flyttar fram baktassarna. Detaljpill för att försöka få till kortare nedlägganden helt enkelt 🙂 .

Sist ut på förmiddagen kollade vi på vår vittring. Jag är nöjd med dagens pass 😀 ! Vi behöver fortfarande längre avstånd än 10 m för att vara säkra på att få till galopp in (och ibland även ut), men vi är på G!

När alla ekipagen kört klart så tog vi lunch, och hundarna fick ligga i buren och vila. Min nya, fina ROSA canvasbur som matchar alla mina andra prylar så bra. LIKE 😉 !

131211,6

Efter lunch så skulle vi alla köra igenom elitmomenten. Jag valde att hoppa över ingångar (vi jobbar ju på dem separat för att få dem rakare) och belönade istället farten från ex nedläggande i inkallning.

Helhetsmässigt är jag supernöjd med vårt program! Fotgåendet hade en jättebra känsla med mindre detaljfel, zätat och inkallningen likadant. Rutan kändes alltigenom jättefin, dirapp kunde haft ett bättre konskick men jag är ASNÖJD över att hon tog apportkommandot när hon precis innan gått till rutan på samma dirigering (träningen från Talanglägret sitter i 😉 ), hopp apport var OK för där vi är nu (och bra med tanke på att det var en stor metallapport), vittringen fjösig fart ut (tror att hon kan ha blivit störd av att det var publik bara nån meter bakom vittringen, eller så var hon bara trött 😉 ) men med bra sortering och faktiskt upp i ett galoppsprång innan belöning, och fjärren bra 🙂 .

Så här såg det ut:

Vi fick även gjort gruppmoment. Jag blev riktigt nöjd idag med, sittande i grupp var superfina, och på ena platsliggningen så låg hon platt i backen hela tiden (även under störningen, där hon på tävling kan lyfta huvudet) och på den andra så lyfte hon huvudet men kom på sig i samma sekund och la ner det igen, så där gick jag ut från gömslet och belönade.

Allt som allt väldigt bra träning idag! Och bästa är att vi har en heldag i morgon också att se fram emot :)!

131211,8

I morgon kommer Smalis dock att få stanna hemma med de andra snusrarna, och jag tror nog att han är rätt så nöjd med det. Dagen tog på krafterna, och direkt när vi kom hem gick han och hämtade sin igelkott och gick och la sig och somnade på vardagsrumsmattan. Lille trött-Smal!

131211,9

9 reaktioner på ”Onsdag med Siv

  1. Hahah, jag dör vad söt han är med sin igelkott! Tassla har en ekorre som hon gör samma med, varje dag packar hon ihop den och tar med den upp i sängen och somnar. ❤ Kul att ha dig med idag Mia!

  2. Hur jobbar du med Lyxa för att hon inte ska lägga sig ner med så framsträckta ben i fjärren? Har nämligen samma problem med min Magic och tror jag ska slita håret från mitt huvud snart 😉

    • Jag började jobba med att fysiskt rätta till henne när hon ligger ner, ”skjuta in” frambenen till kroppen så hon får en känsla av hur jag vill att hon ska ligga. Sen även använda omvänt lockande för att få henne att dra bak huvudet när hon ligger ner, så hon får en ”bakdragen” tanke genom hela kroppen. Kommer nog troligtvis även börja jobba om våra ställanden från ligg, så hon ska tänka att trampa tillbaka lite med framtassarna i uppställandet. Och så även träna nedlägganden med en godisbit lagd rätt nära henne på marken, så hon måste korta in sig lite för att inte lägga sig på den ;).

      Sen kommer jag även att fortsätta jobba med att hon ska kunna hantera att kliva tillbaka med framtassarna från stå till sitt även om hon råkar bli lång som en tax i sitt ställande ;)!

  3. Pingback: Julklappstips! | Blondie & Baileys

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s