11 timmar i Hundarenan

131212,2

Jepp, igår spenderade jag 11 timmar i (eller i närheten av 😉 ) Göteborgs Hundarena. Först en heldag träning till med Siv&Co, sen med Jonna och Mathilda senare på kvällen. Ab fab dag!

Vi började morgonen med att köra igenom elitmomenten igen, med utvalda belöningspunkter.

Guldkorn:

 • Snygg dirigeringsapportering från kon med ruta som störning bakom apporten
 • Galopp tillbaka i vittringen
 • Fotgåendet i helhet. Nöjd!
 • Galopp in sista vägen i inkallning (och en helt OK ingång 🙂 )
 • Sättandet i zätat
 • Hopp apport. HURRA!

Att tänka på:

 • Ta upp träning på stadga i zätat
 • Fortsätt bygga upp farten i konskicken
 • Stärk upp ställandet i konskicken
 • Fortsätt jobba med fart både ut och in i vittringen
 • Jobba för ”kortare” nedlägganden (både vid sidan och i sitt-ligg)

Nästa pass jobbade vi med att stärka upp stadgan i zätat under kommendering (gick super) och att få till fint tryck och fart ut till kon (jättebra), och efter det fick film på två av sakerna; fart ut&in i vittring samt fjärren. Jag är RIKTIGT nöjd med hur hon skötte sig i fjärren efter så mycket fartträning.

 

Sen fick vi testa på det jag var mest sugen på; lek-karusell/lekekarusell 🙂 . En övning där en TL kommenderar en till att göra blandade moment/delmoment lite ”hipp som happ”, och som tränar hunden (och föraren 😉 ) i att vara lyhörd, ordförståelse och inte ha några förutfattade meningar. Jag är grymt nöjd över Lyxas lyhördhet, och tyckte det gav både bättre fart och högre koncentration. Jättekul träning som kan utvecklas och försvåras i all evighet :)!

 

Vi gjorde även gruppmoment (otroligt nöjd idag med, helt perfekt sitt i grupp och jättefin platsliggning med hakan i backen + fina nedlägganden och uppsitt).

 

Det sista på dagen så fick vi 5 minuterspass att göra vad vi ville på, och jag valde fotgående. Lyxa hade då legat inne i buren den senaste timmen när de andra körde, så jag tog henne rätt ur buren och ställde upp. Och jag blev riktigt nöjd med hur utfallet blev helt utan uppvärmning (enda stora minuset är vår krock i bakåtstegen 😉 ), och både jag och de andra som tittade på tyckte att det såg ut som hon hade kunnat köra på hur länge som helst. Helheten i vårt FF är rätt så stabil :).

 

Sammanfattningsvis är jag väldigt nöjd med dessa två träningsdagar! Har hängt med trevliga träningskompisar, tränat för peppig tränare, fått till massa fint med Lyxa och även kommit på saker jag kan göra för att få det bättre. Superbra!

Efter att fått kampat lite med fin malle så tog jag och Lyxa en mörkerpromenad medan vi väntade på vårt nästa träningsgäng. För inte kunde det räcka med att ha varit i Hundarenan mellan 9-16 inte ;)!

131212,3

Vid 18 dök Jonna och Mathilda upp, och förutom att titta på fina unghunds-Sture, snart-elitdebut-Zolo och sötaste peppmys-Lily, så fick jag och Lyxa även tränat ingångar på kort och långt avstånd, fart i inkallningens sista del, tryck i konskick, fjärrskiften och en avslutande, tävlingsmässig hopp apport som var PERFEKT :D!!! Herregud vad lycklig jag blev, superfin fart både ut och in och ett jättefint gripande!

Efter fina 11 timmar bland toppenhundar och toppenfolk for vi sen hemåt, väldigt nöjda med vår torsdag :)!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s