Årsslut och årsstart

Gott nytt år på er 🙂 ! Hoppas ni fick en bra nyårsafton!

Här hemma hade vi en utomordentligt lugn och slapp nyår, som började med en 50 minuter lång offroadpromenad för mig och hundarna.

131231,1 131231,2

 

Efter det blev det en god brunch med Andreas, som en riktig hotellfrukost med goda smörgåsar, kokt ägg, bacon, juice, kaffe och yoghurt med müsli. Jag ÄLSKAR hotellfrukost, det är alltid det bästa med att sova på hotell tycker jag 😉 .

Sen åkte jag och Lyxa iväg på vårt nyårslyxande, då vi bokat tid för massage till oss bägge två hos Susanne. Det var första gången på 30 år (alltså hela livet 😉 ) som jag bokat en ”riktig” massage till mig själv (ansiktsmassage har jag ju fått när man gått på ansiktsbehandlingar), och det var helt suveränt! Åkte därifrån UTAN att ha ont i nacke/axlar/skuldror (men har en rejäl träningsvärk i ryggen idag 😉 ) och med insikten om att jag under mitt lager med överviktsfluff faktiskt hade rejält med muskler och en bra och tydlig muskulatur. Får väl se om jag nån gång kan få den synlig för någon annan än min massör 😛 !

Och Lyxa, hon njööööt precis lika mycket som förra gången, låg och blundade och utstötte små nöjda grymtningar lite då och då. Härligt!

131231,3

Runt tre var vi klara och åkte med avslappnade kroppar hemåt igen. Väl hemma fortsatte vi på det inslagna lugna spåret tills det var dags att äta nyårsmiddag :).

131231,4 131231,5 131231,6

Efter den goda middagen (förrätt var minipajer, en med smokey beef och en med bacon/paprika, huvudrätt kött från Vikaryd med klyftpotatis, rödvinssås och sallad) så blev det ännu mer slömys. Lite datorhäng, två avsnitt kommisarie Lewis, och vid tolvslaget ställde vi oss på balkongen och tittade på det pengaödande smällandet som pågick på avstånd.

Jag är INGET fan av fyrverkerier i svenssonhänder, då det oftast smälls alldeles för länge, för mycket och för farligt, och då det är en fasa både för raketrädda hundar och troligtvis även för krigstraumatiserade människor (himlen såg verkligen ut precis som artillerield som man sett det rapporterat på TV). Men ett fyrverkeri ordnat av proffs på tolvslaget, det hade jag inte sagt något om.

Så slutade vårt fina 2013 som till allra största del varit helt superbra, och med det lilla konstaterandet att denna natt så har jag och Andreas varit tillsammans i 4 år 🙂 ! Mycket som hunnit hända på dessa år, ex 2 husköp och ett bröllop! Inte illa alls 😉 !

Vårt 2014 har också börjat fantastiskt! Först en lång sovmorgon, sen åkte vi nästan direkt ut i skogen där Andreas gick ut ett spår till mig och Lyxa på ny spårmark, medan jag och hundarna utforskade en annan ny skogsdel.

140101,1 140101,2

Efter spårutläggningen så åkte vi en runda med bilen och tittade på närliggande sjöar, skogspartier (utforskar alltid efter nya spårmarker 😉 ) och fina hus. Efter ca 1.5 timmars liggtid kom vi tillbaka och tog spåret.

För mig var det ett helvetesspår 😉 ! Fullt med rishögar och nedfallna/nedtagna träd, så det var som värsta hinderbanan! Och då Lyxa höll ett friskt tempo hade jag fullt sjå både att hinna med och att hålla mig på fötterna 😛 !

Lyxa däremot tyckte att det var lätt som en plätt, hon spårade supernoggrannt trots det relativt höga tempot, tog vinklarna helt klockrent och hade inga problem med att hålla spåret trots att man fick gå över (och hoppa över) rishögar typ hela vägen.

Spåret visade sig vara 1,52 km långt och hade 8+slut. Lyxa fick in alla föremål och var klar på 25,46 min inkl belöningar och vattenstopp. Duktig tjej 🙂 !

140101,3

Sen har vi även fått röjt upp lite hemma (har påbörjat att plocka bort julen, granen är väck och tomtarna åker i morgon), tvättat och haft kaffebesök ett par timmar av vår arbetskollega Björn. Allt som allt en riktigt suverän start på det nya året 🙂 !

Nu ska jag sätta mig och fundera på livsförbättringsförhoppningar (jag ger inte några nyårslöften) som jag skulle vilja få till under 2014!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s