Livsförbättringsförhoppningar 2014

Jag har ett bra liv. Ett riktigt bra liv. I många aspekter ett OTROLIGT bra liv.

Men som i allt, så finns det alltid saker som kan bli ÄNNU lite bättre 😉 . Vissa saker är stora och kostsamma, vissa är små och billiga. Vissa saker går snabbt, andra tar mycket längre tid. Vissa saker är kortsiktiga, vissa är planerade till att räcka långt och länge. Vissa är enkla att få till, vissa kräver mer av mig som person av olika anledningar. Men alla saker har i sig själva en förhoppning om att göra livet ännu lite bättre.

Jag vill inte kalla det nyårslöfte, för det känns lite för klyschigt och urvattnat. Och ”löfte” har för mig en väldigt inrutad betydelse, där jag tycker att det är ett svek om man inte håller det. Lovar jag någon annan något så håller jag det garanterat, men tyvärr har jag ofta svårt att hålla löften till mig själv. Och det är minst lika tråkigt att svika mig själv som att svika någon annan jag håller kär. Därav valet att istället kalla det ”förhoppning”

Jag kommer fortsätta att varje dag försöka komma på saker, stort som smått, som kan göra den lite bättre för mig själv och de jag älskar. En dag är inte bara ännu en ruta i kalendern, det är en ny chans, en ny möjlighet och ännu ett tillfälle att göra livet lite bättre. Bara för att gårdagen var svår och hård, så behöver idag inte bli det!

Det är inte för intet jag har denna tavla hängandes på väggen, som en påminnelse:

bild (3)

Jag vill verkligen försöka att leva efter detta tänkande ännu mer under 2014, och har redan en liten lista på saker som jag har förhoppningar om att få gjort. Listan utökas och bockas av efterhand, men detta är några av de saker jag planerar att göra för att få ett ännu bättre 2014:

 • Dricka mer te
 • Gå på regelbundna massager
 • Köpa en cykel
 • Sluta snacka skit om mig själv till mig själv (och till andra)
 • Offroadpromenera mer
 • Läsa mer
 • Umgås mer med mina vänner och familj
 • Skära ner på datortid
 • Åka utomlands till vintern
 • Noja mindre över saker jag inte har någon kontroll över
 • Äta och dricka gott men med lite mer måtta
 • Tro på mitt egna kunnande

Och framförallt: Se till att hitta, uppmärksamma och glädjas åt varje dags gyllene ögonblick och händelser, hur stora eller små de än må vara! 

En reaktion på ”Livsförbättringsförhoppningar 2014

 1. Pingback: Något helt annat än hundträning | Silver Bullet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s