Monterjobb och lydnadsglädje

Idag for jag och Lyxa mot My Dog för att kampera i rasmontern tillsammans med Elin under ett par timmar. Lite småsvettigt som vanligt med parkeringskaos och att jag sen fastnade i veterinärbesiktningen i väntan på Elin med biljett, och den havande kvinnan sprang fram och tillbaka från ingång till ingång för att hitta RÄTT ”garderob A-F” 😉 . Men tillslut kom vi in och fick satt oss tillrätta.

140104,1

140104,3

Timmarna flöt på snabbt, och jag hann knappt ens ut ur montern för att shoppa :O ! Dock blev det ett snabbt inköp när jag gick för att hämta kaffe, jag KUNDE bara inte låta bli att köpa denna:

140104,2

Matchar perfekt till min rosa canvasbur 😀 !

Vid 14 blev vi avlösta, och jag och Lyxa släppte den ömma modern fri bland montrarna, och åkte bort till Göteborgs Hundarena där vi bokat date med Jonna och Zolo.

Jag märkte att Lyxa var trött i skallen efter 4 timmar i mässans högljudda sorl (och jag med för den delen, shit vad mässor suger energi!) så jag la upp planer för ett peppigt pass. Och jag är SÅ nöjd med resultatet, för även om hon var trött så satsade hon och tog i ändå 🙂 . Lite fel, massa rätt och många skratt, ett superpass helt enkelt :D!

Vi började med att peppa upp hopp apport och vittring. Hoppapport blev jag grymt nöjd med hennes viftande svans, hennes glada attityd och den peppiga farten tillbaka. Känns som att vi snart är i mål med hur jag vill att det momentet ska kännas 🙂 ! Vittringen kändes nästan lika bra den med, lite snurrig sortering men GRYMT nöjd att hon ändå väljer att starta upp galopp tillbaka trots detta!

Innan Jonna kom hade jag även ställt upp 3 st rutor. Min nya Sverigeruta (gula koner, blått band), mittemot den mina rosa koner utan nått band. Jag ställde även upp skickkoner till dem bägge, vilket innebar att den ena rutans skickkon hamnade ”i vägen” för den andra rutans skickningslinje (ni kan se vad jag menar på filmen nedan), bara som en liten störning och för att se om Lyxa tänker ”leta ruta” eller ”leta kon”. På motsatt sida av rummet hade jag ställt upp ruta med rosa koner och vitt band.

Lyxa gjorde fina konskick (ett där hon stannade på eget bevåg, men farten var fin) och fina rutskick (de gula konerna såg hon nog inte riktigt, så jag är nöjd att hon hittade in till sin leksak, BRA att träna på koner med olika färger och grader av ljushet) och stod bra på kommando. Allt som allt nöjd!

Vi tricksade lite med zätat också, och körde fotgående med klickhjälp från Jonna när det såg bra ut (fick till riktigt bra helt om och SUPERSNYGGA stegförflyttningar  😀 !), fjärrskiften och så lite explosivitetsträning på sista inkallningssträckan. Fick till det så det kändes bra! Fick även filmat en hel inkallning (utan ingång).

Avslutade träningspasset med gruppmoment tillsammans med Zolo, korta avstånd med förstärkning för fin attityd på sittandet, och lite fokus på snabba nedlägganden med hakan i backen efter väntan.

Bra och glad känsla efter dagens pass !

140104,4

I morgon vankas det spår, upplet, och kanske lite mer lydnad 🙂 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s