Toppensöndag med bruksarbete

Började dagen med bacon och ägg, juice och kaffe. En himla trevlig start på en söndag 🙂 . Lyxa tyckte det var HÖGST onödigt för henne att gå ut, då kunde hon ju inte hålla koll på frukosten 😉 .

140105,1

Efter frukosten så gick vi en sväng i skogen med hundarna, och sen så satte vi oss och bara njöt på altanen, för idag tittade faktiskt SOLEN fram 😀 ! Det var verkligen helt underbart att ÄNTLIGEN få se solstrålar igen, blev helt rörd faktiskt!

140105,3

Vid 12 kom Jonna och Zolo för vår inbokade brukssöndag med spår och upplet 🙂 . Vi började med att gå ut och lägga spåren, sen gick vi och letade upp en fin plats för en uppletsruta (idag  30 x 70 m). En spännande ruta med några nerfallna träd, en stig som gick rätt genom rutan och kuperad terräng 🙂 . Zolo fick börja och det är så JÄVLA häftigt att se honom! Han slutar ALDRIG att jobba utan är outtröttlig i rutan! Världens häftigaste rottweiler!

Sen var det Lyxas tur, och efter en snabb titt nu i bloggen så ser jag att detta var första uppletet vi gjort sen 29 september :P!!! Skäms på mig, jag som kallar mig bruksmänniska 😉 !! Men trots det drygt 3 månader långa uppehållet så gjorde Lyxa ett jättebra arbete! Sökte aktivt genom rutan, jobbade först in ett föremål som låg bara några meter ut i rutan, sen ett som låg på djupet i högra hörnet och sen ett som låg i vänstra. Det jag tyckte var extra bra var att hon jobbade aktivt hela tiden, och trots att jag kallade in henne en gång (då hon var utanför rutan åt höger) och skickade om henne så jobbade hon sig ändå hela vägen ut i djupet igen (det har vi haft lite problem med förut).

Sista föremålet letade hon länge efter, men tillslut bröt jag henne och så fick Jonna gå ut och lyfta på det så avslutade vi med ett snabbt och rakt skick efter synretning. Jättebra jobbat, som sagt utan träning på länge 😛 .

Sen gick vi hem och satte in Zolo i bilen och hämtade spårattiraljerna, så Lyxa fick ta sitt spår nästan direkt efter uppletet. Spåren hade nu legat i lite drygt 2 timmar, och Lyxas hade 4 miniapporter, en miniminiapport, 2 naturapporter, en liten leksak = 8 + slut och var 840 m långt. Vi körde nästan ett direktpåsläpp (lite snett) och satte av.

Och idag har jag inte EN ENDA sak att klaga på eller tycka att det skulle bli bättre :D! Hon var helt fantastiskt spårsäker, inte en enda tvekan eller frågsamhet utan klippte alla vinklar helt klockrent. Alla föremål apporterades oavsett om de låg i blåbärsris, uppförsbacke eller mellan fallna träd, och Lyxa klättrade bokstavligen över stock och sten som en terrängvagn för att ta sig fram, och vi tog oss runt spåret på 13,11 minuter. SuperLyxa!

140105,5

Min söta och GRYMMA brukshund!

Efter att Zolo tagit sitt vinkeltäta och väldigt kluriga spår med bravur, så hade vi spenderat 4 timmar i skogen! Vi var möra i både kropp och huvud (lägga spår, valla ruta, gå spår samt transporter däremellan och hem, det blir ett antal steg det 😉 ). Så det var extremt lyxigt när vi kom hem till dukat bord, finporslin och första receptet från vårt Mat-Maraton. Min Andreas är fan bäst i världen och skämmer bort mig och mina vänner så mycket 😀 !

140105,6

Avslutningsvis så blev det fika med kaffe, chokladbit och snusermys i fikasoffan, sen så tackade Jonna för sig och åkte hem. Tack för en superbra träningsdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s