Blåsiga viltspår och solig soppa

Dagen började som de flesta andra lediga dagar den senaste tiden, med en fin frukost med ägg, frasigt bröd direkt ur ugnen, juice och kaffe. Det är verkligen helt enormt gott att äta en rejäl och lugn frukost utan stress. Synd att man inte hinner med sånt på vardagar också (att gå upp runt 5 bara för att äta frukost ihop är inget som lockar vare sig mig eller Andreas 😉 ).

140106,1

Under typ hela frukosten stod Smalis och väntade på att få gå ut med sin igelkott. Söt!

Efter frukost så blev det skogspromenad och viltspår. I alla fall för 2 av 4 hundar, Lyxa har vilodag och Homer skulle inte nedlåta sig till att viltspåra 😉 ! Så det var Barney och Smalis vi gick ut varsitt spår till i den blåsiga skogen.

140106,2

140106,3

140106,4

Blåste nästan öronen av Homer 😉 !

Idag la vi väldigt korta och raka spår till snusrarna eftersom det var så länge sedan vi spårade sist. Smalis tyckte dock vi var aslöjliga, han tog spåret stensäkert och hade inte några problem alls. En snabb kik på en djurstig sa Andreas, men sen snabbt konstaterande att det inte var det spåret han skulle följa och så direkt in på sitt spår igen. Och så jätteglad när han hittade klöven 🙂 .

140106,5

140106,6

Lille Barney har ju förut inte riktigt fattat tjusningen med att viltspåra helt ut, utan han har spårat viss sträcka och sen ”glömt av sig” och börjat titta på annat 😉 . Jag blev därför supernöjd idag när han (efter ett par minuter på startpunkten när han fattade vad vi höll på med 😉 ) satte ner nosen, fäste i spåret och spårade fin-fint ända fram till klöven 😀 ! Poletten har trillat ner på lille söte finnbjörnen tror jag minsann, och lyckligare än han blev när han hittade klöven är nog svårt att bli 🙂 .

140106,8

140106,7

140106,9

Sen tog vi oss hemåt och smågrejade lite hemma, bland annat så sågade Andreas ner en stor död gren som hängde riskabelt in över trädgården, och så bar vi ner skrivbordet till gästrummet och gjorde i ordning Andreas datorhörna där provisoriskt. Nu i veckan ska vi åka och titta på tapeter, och i nästa vecka ska vi dra igång ordentligt med renoveringen i det lilla kontoret vi ska ha på övervåningen 🙂 !

Sen kom mamma och pappa på kaffe och hade med sig vår julklapp som stått kvar hos dem sen jul, en likadan hallmöbel som de har och som vi fick bara för att Barney älskar deras så mycket. Och visst blev han lycklig att få en egen, så strax efter vi ställt in den så låg han på den och myste 🙂 .

140106,11

140106,12

En annan julklapp, som förgyller vårt kök 😉 

Sen har jag lagat andra receptet från vårt Mat-Maraton 🙂 !

140106,10

140106,13

En väldigt ovanlig (men inte otrevlig) smak på soppan gjord på sötpotatis, morot, lök, vitlök, apelsinjuice, grönsaksbuljong, yoghurt, koriander, salt och peppar. Kul med nytt & annorlunda! Jag tror att det här hade varit en suverän förrätt, kanske serverat i ett shotglas storlek större 🙂 .

Nu ska jag nog göra en kopp te och kontemplera lite över hur jag ska lägga upp träningen i morgon. Grundplanen är lydnadspepp för Lyxa, och så ska även Homer få hänga med och känna på Göteborgs Hundarena 🙂 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s