Talangtävling Moheda

Då har vårens talangtävling gått av stapeln, och shit vilken kul dag det var 😀 ! Att få träffa alla härliga vänner och bekanta igen som man mött under talangläger och andra tillfällen, och under hela dagen stå och jubla, applådera och leva sig in i deras fina program… Superstämning på tävlingen verkligen 😀 ! Det är verkligen superduktiga ekipage med, och jag såg många som höjt sig MYCKET bara från lägret vi var på (och det var inte dåligt då heller 🙂 )! SNYGGT JOBBAT allihop!!

Och ännu bättre var det att Super-Jonna valde att åka hemifrån vid 6 på morgonen och köra nära tre timmar i bil för att komma och titta på oss <3! DET är support från en superkompis det 😀 !!

Så hur gick det för oss resultatmässigt då? Jotack bra, vi kom på en 2:a plats av 12 startande, med ett av de två enda 1:a prisen som delades ut för dagen 😀 ! Supernice!

140111,4

 

Poängmässigt mycket lägre än våra senaste tävlingar (265 poäng), men poängen är ju i det stora hela ”skit samma”, det som gäller först och främst är känslan. Och i vårt program så hade vi (mestadels 😉 ) en SÅ fin känsla idag, och Lyxa gjorde massa saker precis som vi tränat för!

 

Toppar listan gör utan tvekan det faktum att hon galopperade både ut och in på hopp apport 😀 ! Trots att hon fick ta ett litet omtag på (den stora) metallen så satte hon ändå in till mig i galopp. Träning ger resultat!! Att det sedan var liiite väl ljudligt från Lyxas sida, det kunde jag leva med….. idag 😉

 

Andra saker jag blev lite extra glad för:

 • Alla skiften rätt i zätat
 • Galopp till kon, både ruta och dirigeringsapport, som fortsätter att vara standard på tävling
 • Hittade rutan (det var bara en handfull som hittade till rutan idag, den var uppenbarligen svår) trots att hon först tog sikte på en av zätats hattar (hon tänkte till själv i farten, duktig!)
 • Hela dirigeringsapporteringen (minus allra sista avslutet), några andra som fick vänsterapport gick ut till rutans skickkon som stod till vänster, men Lyxa tog vinkeln jättefint och grep jättefint
 • Jättefin och peppig attityd i sitt i grupp

Sen så gjorde hon ju även fotgåendet, fjärren och inkallningen (minus sista delen) bra, men där kan vi allt prestera lite bättre överlag med bl.a lite mer tempo och tighthet 🙂 . I vittringen är det ju bra att hon alltid kommer in med rätt pinne, men den där j**la traven alltså… 😛 .  Och att hon plockar till med en 7:a på platsliggningen, det är ju mer än anskrämligt 😉 !

Så det jag tar med mig från tävlingen att höja upp lite på träningsprioriteringslistan blir alltså:

 • Fart in i inkallningens sista del
 • Fart överlag i vittring
 • Höja uppgiftstänket i platsliggningen
 • Få bukt på balansen mellan taggning/tysthet, idag blev det lite väl mycket ljud överlag (särskilt på hopp apport som numera är GALET roligt i Lyxas värld… 😉 )

 

Men med det sagt; vilken duktig och jämt presterande hund jag har! Alltid glad, alltid pepp, miljösäker och arbetsvillig. En stadig tävlingspartner och tryggt resesällskap, det är bästa Lyxa det 🙂 !

140111,1

Lyxa och Zolo på rastningsrunda under tävlingsdagen

4 reaktioner på ”Talangtävling Moheda

  • Tack så mycket :D! Och ja, stämningen var verkligen på topp igår, helt underbart när alla stöttar varann under programmen med jubel och applåder 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s