Hemmasöndag med spår

Hur kul det än var igår på tävlingen, och hur mysigt jag och Lyxa än hade det på vandrarhemmet, så är det alltid skönt att i alla fall en dag på helgen vakna upp i sin egna säng 🙂 . Efter sovmorgon blev det hotellfrukost, en lugn och skön start på dagen 🙂 .

1401112,1

Söte lille bergsgets-Barney 🙂 

Efter frukosten gick hela (ja verkligen hela, vi fick med oss tjat-Charlie också 😉 ) familjen ut på skogspromenad. Det låg ett lätt snötäcke över hela skogen, det tillsammans med minusgrader är nog startpunkten på den något försenade vintern. Hoppas den inte stannar kvar till framemot april bara 😛 !

1401112,2

Under promenaden gick Andreas gick först ut ett viltspår var till Barney och Smalis, och senare ett personspår till Lyxa.

Barney fick ett lite längre spår än förra gången, relativt rakt men med en ny ”svårighet”; spår som gick över nerfallet träd. Väldigt kort liggtid på det för att göra det så lätt som möjligt eftersom han är novis, runt 30 min låg det. Man märkte att intresset höjts hos honom sen förra spåret, nu började han nosa runt redan när vi gick mot påsläppet, och idag tog det inte alls lång tid innan han checkat av åt vilket håll spåret gick, och gick ut på det. Och han spårade verkligen superfint, även över trädet och blev helt GALET glad när han hittade klöven 😀 ! Duktig Barney, det verkar bli en spårhund av honom med 🙂 !

Smalis spår försvårades från förra gången med både längd och med två stycken vinklar. Men även idag tyckte han att vi var astöntiga och spårade helt suveränt fram till klöven utan minsta problem 🙂 ! Det blir att försvåra ännu mer till nästa spår, så han kan få LITE utmaning i alla fall 😉 ! Hoppas på att komma ut i minst anlagsklass med honom till våren 🙂 !

Och till sist fick Lyxa ta sitt.

1401112,4

Ca 2 timmar liggtid, 7+slut (3 naturapporter, 3 mini och 1 minimini). Missade en miniapport någonstans, men i övrigt ett suveränt spårarbete och finnande samt inapporterande av de andra föremålen. Idag körde vi utan att ha markerat var pinnarna låg (har markerat med snitslar ett tag så jag ska se hur hon arbetar när hon kommer i närheten av pinnarna), så det var verkligen ett självständigt arbete av henne 🙂 . Jag är supernöjd!

1401112,3

Sen har vi även röjt lite i trädgården 🙂 . Andreas gick med röjsågen och jag samlade ihop allt sly, nu börjar det bli öppet och uppröjt på framsidan av huset, det kommer bli toppen efter ett par omgångar röjning 😀 ! Vi ska ta ner ett par träd också, har flera asstora granar och ett par stora björkar som skulle behövas tas ner och konverteras till ved.

Nu ska resten av söndagen bli en riktigt slapp en 😉 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s