Helgsummering: Valp, vin och viltspår

Fredag: Afterwork med Malin och Sara, vältrandes i mat, vin och valpmys. Smalis pojk Boss (Hönsetorps Cake Boss) är nu 5 veckor gammal, söt som socker, asglad och jättehäftig!

140119,7

140119,2

140119,1

140119,3

140119,4

140119,5

140119,6

 

Lördag: Märkligt nog lite seg och slö 😉 ! Fick öppna paket med nya leksaker som kommit i brevlådan på fredagen. Vid 10,30-tiden gick jag och hundarna med Andreas ut när han och Smalis tog ett viltspår han lagt innan han åkte till jobbet ca tre timmar tidigare. Smalis hade inga problem alls med detta spår heller, så fortfarande lite för lätt för honom 🙂 !

Runt lunch kom Malin med sina tjejer, så blev det skogspromenad igen och sen en smörgås till brunch.

140119,8

140119,9 140119,10

 

Söndag: Andreas har fått jobba hela dagen (och är fortfarande inte hemma), så jag har roat hundarna. Först en skogspromenad med allihop, sen viltspårläggning för Barney och Smalis.

Barneys spår fick ligga i runt 1 timme och idag fick han sin första vinkel i spåret. Han var jätteduktig, kollade av korsande spår men valde bort dem (så bra med lite snö så man ser var de andra spåren korsar), tog vinkeln helt super och hittade fram till klöven 🙂 . Idag började jag även koppla ihop spårandet med arbetstecken, alltså att vi gick i halsband och koppel fram till en bit från påsläppet, och sen satte på sele innan vi gick på spåret.

140119,12

Smalis spår blev runt 300 m långt, med 75 ml ”blod” och en liggtid på lite över 3 timmar. En mjuk vinkel och 2 ca 90 gradersvinklar i sig. Idag var det en perfekt utmaning för Smalis, så svårt att han fick tänka efter och jobba ordentligt, men ändå så han löste spåret och hittade fram till klöven. Första mjuka vinkeln tog han bra, ringade runt första 90gradersvinkeln för att hitta rätt, och den tredje vinkeln tog han helt klockrent! Så himla kul att se hans spårutveckling!

140119,13

Lyxa har fått det lugnt träningsmässigt den här helgen. Får se om jag får ett ryck och åker och tränar i ridhuset innan vi ska in på födelsedagsmiddag för mamma, eller om det blir ett litet detaljpass inne i huset för Lyxa och Homer ikväll. Annars så får Lyxa snällt vänta till i morgon, då vi ska träna med Supertrion 🙂 .

3 reaktioner på ”Helgsummering: Valp, vin och viltspår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s