Där inne alltid är kallare än ute

140121

 

Foto ärligt stulet av Jonna

Idag fortsatte vi köra på konceptet vi startade med under gårdagen, ”korta-pass-med-tråk-i-bilen-emellan”. Och jag måste nog säga att det (troligtvis i kombination med kylan, våra hundar peppar igång ordentligt i kyla!) verkligen gav resultat! Sprudlande pass nästan rätt igenom, så glad så 🙂 !

Började med korta gruppmoment ( 1 minut sitt, 2 min plats). Nöjd! Bra sittande, bra nedläggande, bra liggande, bra uppsitt. Sen ut i bilen med Lyxa medan Zolo fick börja.

I vårt första pass ville jag ha en liten tävlingsmässig länk med fotgående-zäta-inkallning och avsluta med att belöna in Lyxa till mig när jag lämnade henne för inkallningen (lägger in detta för att få henne lite mer alert när hon ligger och väntar medan jag promenerar hela vägen till slutet av inkallningen). Jag höll mig NÄSTAN tävlingsmässig (trots att hon missade ett skifte i zätat för hon VISSTE ju att det skulle vara sitt där), men när mupphunden satte sig upp när jag var på väg bort i inkallningen, då fick vi minsann göra om det 😛 ! Så lite nöjd och lite icke-nöjd med passet som avslutades efter inkallningsbelöningen.

I nästa pass så peppade vi upp zätat som falerade lite i passet innan, samt filade lite på inkallningen och kollade av rutan. Detta pass kändes rätt igenom bra, SÄRSKILT i inkallningsträningen 😀 ! Så himla härligt att se framstegen här, snart har vi nog tillbaka vår inkallning så fin som vi hade den förut 🙂 !

Sista passet började vi med vittringsapportering, först en där Lyxa var riktigt nära pinnarna och jag var en bit ifrån, och sen den som fastnade på film. Första var hon SÅ duktig, hon grep rätt pinne, stannade till helt i en sekund och kom sen ÄNDÅ upp i galopp mot mig 😀 ! Och den andra (förutom den något framskjutna positionen hon har innan jag skickar 😉 ) är jag minst lika nöjd med! Det tar sig!

Sen kollade vi på dirigeringsapporteringen där vi fick till en riktigt snygg omdirigering (tack gode gud för plan B 😉 ) och en snygg korrekt. I detta moment kommer jag det närmsta lägga mycket tid på att hetsa upp återgången till mig på allehanda sätt 🙂 . Och sen så avslutade vi vårt sista pass med några fjärrskiften.

Så tre pass var för våra SUPERDUKTIGA hundar, sen var 2 timmar över, och vi kunde avnjuta våra (numera frysta 😉 ) vaniljmunkar innan avfärd.

Är väldigt pepp på mer träning, men i morgon ska vi nog bara ta det lugnt och kanske planera lite grann. Om vädret håller i sig så kommer vi i vilket fall hålla oss inne större delen av dagen, GRYMT kallt är det ute nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s