Träning med Supertrion

supertrion

 

Igår fick vi till tre timmars träningsdate med vår Supertrio, bestående av Super-Zolo, Super-Sture och Super-Lyxa 🙂 . Vi har kommit fram till att vi tränat ihop i ca 2,5 år, och det är så otroligt skönt när man känner varandra och hundarna så bra att man med små ord, små tankar och små förändringar kan nå stora resultat! Jag och Lyxa är alltid mycket peppigare, gladare, och en hel del bättre efter varje träning vi har! Och vilka härliga framsteg vi och våra hundar gjort under dessa år!

Igår körde jag ett litet nytt koncept; korta hetspass med tråkpaus i bilen. Lyxa brukar annars alltid ligga med när hon pausar, antingen i bur eller lös, eftersom hon alltid ligger där hon ska och alltid är så tyst och snäll att man inte märker av henne. Men Jonna födde tanken att hon skulle kanske bli ännu bättre och ännu mer taggad om hon fick ligga helt avskild. Jag tyckte det gav resultat, så detta ska vi fortsätta köra på ett tag och sen utvärdera :).

Jag fokuserar mycket nu på att få till inkallningen ordentligt igen. Under kvällens pass tränade jag på flera olika delar:

  • Fokus och pepp i lämnande
  • Ingång
  • Fart i sista sträckan
  • Reaktion på kommando
  • Checka av skiften

Dessa, tillsammans med varierad belöning och belöningsplacering, ska så småningom är tänkta att resultera i en schysst inkallning 🙂 . Så här såg det ut under kvällen:

 

Vi kollade också av fjärren två gånger under kvällen. En i slutet av första korta passet, en nästan helt i slutet av träningen när Lyxa var tröttare. Är riktigt nöjd med första fjärren, och riktigt nöjd hur bra hon försöker (och hur bra hon utför stå-sitt) även under sista omgången:

 

Vi kollar också ofta och mycket på vårt andra ”problemområde”, vittringen. Jag försöker variera med pass med kort avstånd till många pinnar (hemma kör jag ofta på 20-talet utlagda på köksmattan och Lyxa precis framför) så hon enbart ska behöva fokusera på att hitta rätt snabbt, och pass med lite avstånd och hets (och längre avstånd till mig) för att kunna belöna galoppen. Och igår satsade hon på att komma upp i galopp efter VARJE sortering, yey 😀 !

 

Vi trixade också lite med dirigeringsapporteringen när hon var tröttare i slutet av träningen. Detta speglade av sig på konskicken, som jag fick peppa upp lite. Jag kommer ett tag lägga fokus på att dra upp henne än mer på återgången, så hon verkligen satsar på att komma tillbaka snabbt (tror även att vår inkallningsträning kommer hjälpa till här).

 

Rutan fick även en genomgång (men den har jag missat att fixa filmen till 😛 ), där Lyxa fick köra konskick, springa in i rutan  och stå/ konskick,  springa in i rutan med vittringspinnar liggande på skicklinjen/ och konskick, springa in i rutan och ta leksak.

 

Och mitt i passet körde vi också ett kommenderat fotgående. Jag är så toppennöjd med min följsamma, glada och friafölj-peppiga Lyxa! Och igår var stegförflyttningarna bättre än på länge 😀 !

 

Så kort och gott; superpass med superpeppig hund och Supertrion!

pepplyx

 

Ikväll vankas ridhusträning med Jonna och Zolo. Kaaaaaaaallt 😛 !

2 reaktioner på ”Träning med Supertrion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s