Brukslydnadsfredag, viltspår och shoppinglycka

Igår stack jag och Lyxa iväg direkt efter jobbet till Alfa Hundcenter och mötte upp Jonna och Git, för fredagsträning med fokus på framåtsändande och kryp.

Lyxa fick till fina separata saktasträckor med jättefina inkallningar, och belöningsförväntan i gruppen (gruppen kastade saker, ibland pipleksak, ibland köttbulle, ibland ingentning utan bara ut på saktasträckan) vilket gav JÄTTEBRA resultat 😀 ! Full sula ut till gruppen och så tvärnit, och från godis/ingenting ut på fina saktasträckor. Nästa gång kommer vi köra samma koncept, men med belöningsplacering någon meter innan (det blev lite FÖR mycket tvärnit med nästan volt när stoppet kom mitt i gruppen 😉 ). 

Vi tittade även på vårt kryp, och för att vara andra kryp-sessionen sen rasmästerskapet i september, så är jag jättenöjd 🙂 ! Jag har lagt till lite extra på att få Lyxa att sänka energin ett snäpp (hon blir så ivrig i krypet eftersom hon tycker att det är så kul), och kommer även få lägga tid på att hitta mina egna steg så de passar för både mig och Lyxa och ger oss en mer flytig helhet. Men jag är väldigt nöjd hittils!

Och så här belönar man ett kryp på mysigt sätt enligt Lyxa 😉 (foto Jonna) :

140125,1

 

Idag var det SOL ute (halleluja!) och runt lunch kom Malin ut med Bitzi och Penny, och vi gick ut på skogspromenad och la spår till Smalis. Det narade på rejält på promenaden, så då var det extra gott att komma in och ta en kopp riktigt varmt te med honung innan gästerna åkte hem 🙂 .

140125,2

140125,3

 

 

Smalis spår fick ligga i 3.5 timmar idag. Det var kortare än förra spåret (ca 150 m) men med desto mer vinklar och några spetsvinklar.

Smalis började jättefint, ringade i första vinkeln och tog de nästkommande jättebra (han börjar bli mer och mer vinkelsäker).  När vi hade ca 1/3 kvar så lyfte han på huvudet och vindade i luften, och fick klövdoft i näsan och ville gå dit med en gång 😉 . Så då fick jag övertala honom lite att man inte fick fuska sig i mål, och efter ett litet tag satte han ner nosen igen, spårade genom den sista 90gradersvinkeln och fram till klöven som han återigen blev överlycklig av att hitta. Duktig Smalis 🙂 .

140125,4

140125,5

140125,6

 

 

Och avslutningsvis kan jag berätta att jag idag ännu en gång har shoppat mig lycklig(are), då jag nyss la en beställning på ett suveränt tält från Hansesgården 😀 !! Och gissa en gång vilken färg det blev…. 😉 ?

140125,7

 

Foto från Hansesgården

 

WIIIIIIIE 😀 !

2 reaktioner på ”Brukslydnadsfredag, viltspår och shoppinglycka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s