Söndagstimmar i Hundarenan

Vid 10 var jag och Lyxa nere i Göteborgs Hundarena för träning tillsammans med rottweilerekipagen Jonna med Zolo och Ingela med Wilma. Vi fick till 2 pass med belöningsfyllda länkar samt gruppmoment.

Första passet körde vi länk fotgående – ruta – fjärr – hopp apport.

Fotgåendet hade en sämre känsla än vad som syns på filmen tycker jag. Lite mycket blicksläpp, lite många sneda sättanden, lite allmänt ofokus från både mig och Lyxa… Men också mycket fint som våra helt om, vändningar på stället, vänster stegförflyttning och en övergripande bra helhet. Så rätt nöjd ändå 🙂 .

Rutan kändes jättefin, galopp till kon, bra sändande till rutan, BRA ställande, bra stadga och jättefin inkallning och anslutning.

Fjärren var helt OK med våra mått mätt, den kan vara mycket bättre men den var inte alls dålig :). Lite framtramp i stå-sitt som kan klagas på mest, men annars OK 🙂 .

Hopp apport är bara HURRAAAAAA 😀 ! Vilka framsteg vi gör där, TOPPEN!! Börjar kännas SÅ bra igen 🙂 !

 

Vi körde gruppmoment tillsammans med Wilma, jättebra att få testa med en helt okänd hund i träningssituation. Inga problem alls, Lyxa satt med peppig attityd i sitt i grupp och låg med hakan i backen hela tiden på platsliggningen. Grymt 🙂 .

 

Efter att Lyxa fått vara i bilen medan Wilma körde så tog vi vårt pass nr 2. Nu körde vi igenom zäta – inkallning – dirigeringsapportering – vittring.

Zätat fick vi först ett felskifte i när det blev ett ställande till istället för ett sättande (stå/sitt/ligg). Jag valde då att kommendera sitt igen i tredje skiftet för att säkerställa att Lyxa lyssnade på mig, och belönade det. Sen kändes det bra andra gången vi körde det.

Inkallning var känslan också bara HURRAAAAA 😀 !! Bra fart, helt OK skiften, och sen fart in i sista sträckan! Toppen, även här går träningen mycket framåt 🙂 !

Dirigeringsapporteringen var bra! Kanske lite lojt konskick, men jättefin vinkel och fint gripande. Och så belöna upp farten in ett par snäpp som enligt plan.

Vittringen gav den nya händelsen att lyfta rätt pinne en gång, släppa, och sedan ta den igen. Inte så bra 😉 ! Och andra gången nosa en extra gång över alla pinnarna. Men vad som är BRA är att vi återigen fick galopp in bägge gångerna! Och sista vittringen blev det galopp in DIREKT från när hon grep pinnen! Framsteg även här 🙂 !

 

Så allt som allt, riktigt trevlig träning där vi fick bevis på att vi är på rätt väg med allt vi hållit på med den sista tiden, och att vi har gjort fina framsteg i våra just nu svagaste delar. Såna kvitton is the shit!

140126

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s