Fortsättning: Operation Tempo

Ny tisdagsträning i ridhuset tillsammans med Jonna och Zolo, det börjar bli en trevlig veckovana detta 😀 !

Jag och Lyxa fortsätter på vår Operation Tempo, där grundidén ligger i mycket pepp, värdefulla och varierade belöningar, korta pass, lite ”utanför-boxen”-tänk och bilväntan i pauser. På den korta tiden sen Talangtävlingen där vi verkligen började fundera över sätt att komma framåt i detta, så har vi tagit stora steg i rätt riktning och det känns riktigt bra 🙂 !

Vi fortsatte idag med vår agilityvittring där vi implementerar Lyxas agilityfart in i vittringen. Förutom att hon överraskade både sig själv och oss andra med att släppa rätt pinne under första vittringen (för att sen ta upp den 😉 ) så kändes det superbra med farten in och ut. Och det bästa med vittring 1 är att hon ändå tänker ”galopp hem” trots strul 🙂 !

 

Det absolut största framsteget har vi gjort i vår inkallning. Passet idag bjöd på både grymt bra fokus vid lämnande, snygga skiften, fin fart i sista sträckan och fin ingång. Alla delar finns där, och det kommer snart gå att fasa ihop helt och hållet 🙂 !

 

Jag körde även slät apportering med maracas för att försöka få till lite extra tryck efter gripande och i återgången. La sedan in maracas även i dirigeringsapporteringen, vilket jag kommer fortsätta med ett tag. Det fungerade ju grymt bra på hopp apport, så det bör ju göra samma i dirapp 🙂 .

 

Vi fick även till rutskick och sittande i grupp, fjärrskiften, ordförståelse i zätaskiften under baklängesmarsch, detaljpill på vändningar på stället och torrgång för mig. Allt som allt en suverän tisdagskväll!

140128,6

 

2 reaktioner på ”Fortsättning: Operation Tempo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s