Sportskador och kvällsshejping

Igår var jag och Sara på Västra Djursjukhusets föreläsning om Sportskador och förebyggande träning. Den tog  upp  saker som bl.a konditionsträning, grenanpassad muskelträning, balans och koordination, muskeltrötthet, stabilitetsträning för de inre musklerna (pilates), sportrelaterade skador och skadeförebyggande åtgärder.

Föreläsningen var bra som övergripande ”intro”, men lite för ytlig och snabbgenomgående för min nedgrottningssmak (jag gillar när man får djupare insikt i dessa – superviktiga – saker) eftersom den bara var 1.5 timmar lång. Jag hade gärna suttit med en föreläsning per ovan nämnda ämne för att verkligen kunna få med djupgående info, för man märkte att sjukgymnasterna hade mycket kunskap och mer att säga, bara det att tiden var knapp.

Men i vilket fall som helst är det bra med sådana här föreläsningar (korta eller långa, ytliga eller djupgående), då detta ett extremt viktigt ämne och något som alla som håller på med sporthundar behöver ha kunskap om, då många sportskador skulle kunna undvikas och förebyggas med relativt lätta och billiga medel.

 

När jag kom hem på kvällen så blev det shejpingpass för alla hundarna. Barney fick träna på ”4 tassar i låda” och påbörja backande,  Homer fick träna på baktasstarget på kloss (eller ja, ”klossen” är min Jamie Oliver-skärbräda för 400 kr 😉 ) och Lyxa fick träna på ”4 tassar på klossen”, vilket krävde lite motorik och ihopdragande av hennes kropp för att klara av 😉 !

4tassar

Med Smalis skulle jag försöka få fram något som kunde likna ett backande. Han hade lite egna idéer om vad som skulle göras först bara… 😉 . Sötaste Smalis!

2 reaktioner på ”Sportskador och kvällsshejping

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s