Färgglad fyratimmarslydnad

En härlig dag har jag och Lyxa haft i Göteborgs Hundarena, tillsammans med detta färgsprakande gäng 😀 !

140202,2

Det blev lite tävlingskänsla idag då fyra av oss ska tävla eliten tillsammans den 16/2, och när man hade lite större publik än vanligt, med applåder, prat vid sidan osv. Jättebra träning!

Jag och Lyxa körde igenom elitmomenten med vissa belöningar här och var, efter. Glömde tyvärr bort att be om att få filmat alla moment, dumma mig 😛 ! Men lite klipp fick vi iaf 🙂 .

Fotgåendet kändes övergripande bra med fin position och attityd, och framförallt kändes saktamarsch och våra helt om jättebra! dock gnällde Lyxa till en gång efter en helt om halt då vi började gå igen. Då la jag ner henne i typ 3 sek och tog sen upp henne igen, då var hon knäpptyst resten av tiden. Det är ett litet observandum för mig, det händer lite då och då så jag måste tänka på det lika mycket i framåt marsch från halt som jag försöker göra i vändningar på stället och stegförflyttningar, det ska vara nolltolerans på gnällljud och jag ska tänka på hur jag för mig/kommenderar från dessa punkter.

Zätat kändes fint, lite segt läggande kanske men annars bra. Fin stadga och upphämtande tycker jag 🙂 .

Inkallningen märker jag att vår Operation Tempo har gett resultat… så bra att hon tjuvar lite från skiftena 😉 ! Återigen nått att observera så vi inte tappar onödiga poäng där! Men jag är jättenöjd med hennes farttanke även i sista sträckan! Ingången är ju sne, men det blundar jag för just nu 😉 .

Rutan var ett OK konskick (galopp) och så bra rutskick med belöning i rutan. Inte så mycket mer att orda om 😉 .

Dirigeringsapporteringen var ett rätt bra konskick, fin vinkel och bra gripande med en snabbare tanke på tillbakagång 🙂 .

Hopp apport var SUPERBRA 😀 ! Jag tog i ordentligt och kastade den nordiska metallen långt bort, och den studsade så den la sig nästan precis intill väggen. Men Lyxa tryckte på ut, grep direkt och kom i rask galopp in över hindret igen. Wohoo!!

Vittringen blev lite fel då Lyxa först tjuvade, och när jag tog tillbaka henne drabbade detta farten ut. Men en jättefin sortering med gripande direkt när hon träffade på rätt pinne och galopp tillbaka 🙂 ! Andra vittringen blev jättebra i alla delar när jag hetsade henne lite på utgången.

Fjärren kändes OK men lite tung och trög för dagen. Inga förflyttningar iaf, bara ett litet tasslyft med vänster baktass på stå-sitt.

Jag hade en snabb depression över att vi inte får till riktigt det tryck jag vill i konskicken och inte heller farten ut i vitttringen, men på bara ett par minuter var den över 😉 ! Då gav jag mig på att ”tända ett ljus istället för att förbanna mörkret” (a.k.a ”sluta gnäll för h****te och gör något åt det” 😉 ) att testa det som Jonna föreslagit så länge, att höja förväntan på att springa fort ut från mig fram till pinnar. Vi fick resultat direkt och jag kommer fortsätta att jobba med detta och vidareutveckla 🙂 .

Sen fick vi även till suveräna gruppmoment också! Så – min minidepression till trots –  övervägande var det en bra träning med flera saker som var riktigt bra idag 🙂 !

140202,3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s