Talangläger; Del 1

Vårens Talangäventyr började i fredags morse, när Jonna och Zolo kom hem till oss på morgonen. Skogspromenad, packning, kaffe och macka och sen var vi på väg! Jonna bakom ratten och jag som kartläsare (läs; Facebook-uppdaterare 😉 ).

Ca 5.5 timmar senare var vi framme på helgens boende Räfsnäsgården (himla trevligt ställe med god mat och fina omgivningar). Vi packade in våra saker på våra rum och tog en promenad så hundarna fick sträcka på benen efter många timmar i bil, och när de var uppvärmda körde vi lite linjetag i djupsnö så de skulle bli lite fysiskt trötta eftersom även kvällen skulle bli lugn för dem.

140210,1

140210,2

Vi körde igång lägret vid 17, och då blev det middag, kaffe med hemmagjord semla, introduktion och lekar. Sen samlades vi i de grupper vi skulle träna i under lördagen och la upp vår träning, där vi under lördagsförmiddagen skulle fokusera på momenten fritt följ – vittring – fjärr. Sen blev det ”hopp och lek” och ett och annat glas vin intogs under öronbedövande former av härligt snack och tjatter. Runt 23 så tog orken slut för mig, och jag tror att jag somnade så fort jag slöt ögonen 😉 .

Och välbehövligt var det, för på lördagen ringde klockan vid 6,30 för mig och Lyxa. Upp och ta på oss kläder och reflexvästar, sen ut på morgonpromenad. Det är nog banne mig den första gången jag varit ute på hundpromenad och sett solen börja gå upp.

140210,3

Efter promenad fick Lyxa frukost, och vid 07,45 samlades alla människor för att äta frukost själva innan det var dags att åka bort till den fantastiska inomhushallen som vi huserade i under helgen. Och för att göra bra bättre så åkte jag till hallen än lite mer pimpad än när vi anlände till vandrarhemmet på fredagen 😀 ! Dels hade världens bästa Jessica (som var där för att coacha Spetsgruppen under helgen och hålla föreläsning för oss alla) tagit med sig en supersnygg mössa som jag beställt från hennes kompis, och världens sötaste Lena hade läst mina tankar jag hade på vägen upp där jag hade ångest för att jag hade en omatchande, röd klicker med mig, och från ingenstans trollade fram en fin rosa klicker 😀 !

140210,4

140210,5

140210,11

Vi började dagen med samling och lite snack, sen körde vi igång. Grupper om 4 (förutom Spetsgruppen där de är 6) som körde typ 10 minuter var per rotation. Vi började med fotgående, där jag valde att checka av ett kort fritt följ för att se var läget låg just för dagen.

Talangläger VT 2014 001

Talangläger VT 2014 003

Jag är nöjdast med hennes rakhet i halterna och vändningar, stegförflyttningarna bakåt och helheten. Minst nöjd med mina helt om, vår höger om språngmarsch och blicksläpp/ofokus i saktamarsch. Så jag valde att ta mina träningskompisar till hjälp att störningsträna lite i saktamarsch. Jag måste komma ihåg att lägga in fler sådana här pass, det gick fort att höja Lyxas uppgiftstänkande och få henne att stänga ute störningar. Föga oväntat var de svåraste störningarna när någon sa ”hej hej!” eller sträckte fram en godishand. Svårt för en människo – och matälskande hund 😉 .

Talangläger VT 2014 006 Talangläger VT 2014 008

Sen tog vi och tittade på vittringen. Jag kollade av den någorlunda tävlingsmässigt (med godis utlagd vid pinnarna) först, men senare på eftermiddagen så tittade vi lite på sorteringsträning. Jag har som målbild att Lyxa direkt ska gripa egen pinne vid första träff på den. Där är vi inte riktigt än, ofta så ser jag att hon markerar rätt pinne, men sen bara MÅSTE hon kolla så ingen annan är MER rätt (inte alls ovanligt beteende men tyvärr poängneddragande 😛 ). Jag tror att säkerheten i sorteringen är en av nycklarna till att våga gripa egen direkt, så nu fick Maja hjälpa till med kreativa utmaningar för Lyxas nos 🙂 .

Sen tittade vi på fjärren. Vi hade genomgående en jättefin attityd (alltid nummer ett för mig) och rätt så rena och fina skiften både på kort och långt avstånd. Däremot så har baktassarnas stillhet blivit bedrövlig, oftast i stå-sitt men nu även i stå-ligg! Nu MÅSTE vi prioritera upp stilla, stilla baktassar och ”fryspunkt”, det där tappar vi alldeles för mycket poäng på!

Ett sista moment vi tittade på under dagen var dirigeringsapporteringen. Den var allra mest bara för att se status på, och där fick jag igen bekräftat att vi har en alldeles förträfflig Plan B när inte Plan A går precis som jag vill. Heja goda omdirigeringar!

Med lunch, samlingar, diskussioner och hundrastning så var dagen (alldeles för) snabbt slut och det var dags att åka hem till vandrarhemmet igen, där jag, Jonna och Lena tog en promenad med hundarna och svalkade huvudena lite 🙂

140210,6

Efter en sån heldag kan jag lova att det var gott med en dusch innan det var dags för middag. Vandrarhemmet levererade en supergod middag med jättegod kaka till efterrätt, så ni förstår nog att det var lite paltkomevarning där efteråt 😉 .

Men som tur är så var det Jessica som skulle ha föreläsning om sitt träningstänk, och det är alltid så härligt att lyssna på henne. Hon är rak, enkel, har många sunda och bra tankar (som bevisligen fungerar bra när man tittar på hennes meritlista 😉 ), och jag bara ÄLSKAR att höra hennes klingande finlandssvenska 😀 !

Sen blev det planerande i söndagens träningsgrupper, lottning av startordning för minitävlingen, 1/4 glas vin och enorma mängder skratt (detta lägers höjdpunkt innehöll orden lustgas, Ida, och Källa: Sveriges Man. Mer än så säger jag inte 😉 ). Och sen var det bara att rasta Lyxa en sista gång och kasta in handduken, och ännu en gång somnade jag så fort jag blundade. Hårda dagar ger hård sömn 🙂 !

Talangläger VT 2014 057

Allra bästa Lyxa!

2 reaktioner på ”Talangläger; Del 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s