Talangläger; Del 2

Söndagen startade nästan lika tidigt som lördagen, jag och Lyxa var uppe och promenerade redan vid 7 på morgonen. Frukost, rumstädning, inpackning av mitt matchande bagage i Jonnas bil, och sen iväg till hallen.

140210,9

Dagen började med minitävling med momenten vi tittat på under lördagen (som även var de moment som fanns mest brister överlag hos alla talangekipage under Talangtävlingen i Moheda), alltså fritt följ – vittring – fjärr. Jag uppdaterade Facebook med statusen: ”Snart minitävling, fotgående-vittring-fjärr (yay-crap-ok 😉 ) Startnummer 2. Hepp hepp!”. Och sen gick vi in och körde:

Talangläger VT 2014 021 Talangläger VT 2014 022 Talangläger VT 2014 027 Talangläger VT 2014 029 Talangläger VT 2014 030 Talangläger VT 2014 033 Talangläger VT 2014 034 Talangläger VT 2014 035 Talangläger VT 2014 036 Talangläger VT 2014 037 Talangläger VT 2014 038 Talangläger VT 2014 039 Talangläger VT 2014 041  Talangläger VT 2014 044 Talangläger VT 2014 043 Talangläger VT 2014 046

Åh herregud HURRAAAAAA vi fick fart BÅDE ut och in i vittringen (givetvis rätt pinne) i en tävlingsmässig kedja!! Min glädje visste inga gränser, det är SÅ skönt när saker som man tränar på börjar falla på plats!! Ni hör nog på filmen hur otroligt glad och lycklig jag blir (och hör mina underbara träningskamrater som jublar högt för min skull, härliga underbara människor som gläds så i ens träningsframgångar ❤ ), och hade ni kunnat se mitt ansikte under fjärren så hade ni sett att jag fånlog hela tiden 😀 ! När vi kom ut från planen så slängde jag mig på backen och tokbelönade Lyxa, och så fick jag helt ärligt glädjetårar som rann ner för kinderna, jag var SÅ glad!

Talangläger VT 2014 054

Tyvärr blev ju mitt glädjeutspel inte den allra bästa övergången till fjärren, så Lyxa var inte helt inställd på uppgiften utan var helt tokglad och uppspelt, och vi fick lite förflyttningar framåt under vår skifteskedja (och när jag gick tillbaka för att sätta upp henne trodde jag nästan hon skulle flyga i luften redan innan jag kom tillbaka 😉 ). Men överlag så är jag riktigt nöjd med vår minitävling 🙂 ! Supernöjd med vittringens utveckling, och fotgåendet kändes bra det med 🙂 .

Efter alla duktiga ekipage tävlat klart, så var det dags för uthållighet/helhetsträning för min och Lyxas del. Jag valde att ge min nya träningsgrupp fria händer i en länk, de fick själva komma på momentordningen as we went along, jag hade alltså ingen aning om vilka moment som skulle dyka upp härnäst.

Mina tankar:

  • Rutan var riktigt svår! Massa störning runt om, hattkoner på sträckan, en stol vid rutan. Det blev många omdirigeringar men jag är så nöjd att vi kommit så långt att vi KAN omdirigera under sträckan, och att Lyxa inte ger upp utan fortsätter lyssna på mig trots att hon först inte fattar var rutan är. Bra också att hon trots att det blir fel lyssnar på mitt ståkommando och inte lägger sig ner på eget bevåg! Fin reaktion på inkallningen och minus studset bra anslutning.
  • Hopp apport blev jag JÄTTENÖJD med! Ny, stor apport, och ändå galopp ut och galopp in. OCH en fin, rak ingång. Toppen!
  • Fotgåendet hade lite mycket ofokus i första saktamarschen, men i övrigt är jag väldigt nöjd! Fina stegförflyttningar och vändningar, fint fokus och position.
  • Dirigeringsapporteringen fick ett dåligt konskick (trötthet, ofokus eller splittrat fokus för att hon funderade på rutans koner, who knows 🙂 ). Slarvigt gripande av högerapporten (genomgående under helgen, något att lägga på minnet) och OK rakhet i ingången.
  • Zätat är jag JÄTTENÖJD med!! Distinkt ställande (ett halvt steg kanske det hade kunnat räknas som) och så nästan ett hopp-sitt 😀 ! Super!
  • Inkallningen var YES! Jag prickade inte skiftena vid konerna så bra, men Lyxa skötte sitt jobb jättefint och gjorde sistasträckan in jättebra, och med fin ingång! Super det med 🙂 !
  • Fjärren var också helhetsmässigt bra! Fint kämpat av henne från stå-sitt (NÄSTAN utan förflyttning) och BRA att jag kan få igenom skiftena även om hon tappar fokus och tittar åt ett annat håll 🙂 . Sen återigen förflyttning i stå-ligg, BRA att jag sett det massor denna helgen så jag får ta tag i det!

Grymt nöjd med helheten och Lyxas uthållighet 🙂 ! Hon går inte ner sig, utan hon känns som att hon skulle kunna köra på ett bra tag till, härligt att veta 😀 !

Efter detta pass körde vi gemensamt gruppmoment. Lyxa skötte sig helt j**la super, dels på sittandet där en hund blev hämtad för belöning och en annan tog det som en inkallningssignal och sprang i full fart till sin matte 😉 ! Och Lyxa satt som ett ljus hela tiden! Samma fina utförande i platsliggningen, snabbt nerläggande och hakan i backen hela tiden (trots att störningen denna gång var utrustad med filmkamera, se Lenas film 😉 ). Verkligen toppen.

140210,7

Våra sista pass för helgen så valde jag att peppa upp några av de delar som blev lite sämre i uthållighetskedjan, och det allra sista jobbade vi lite mer med störningsträning/lyssnaövning (lyssna på vad JAG säger och inte andra runt omkring kommenderar) och fokusträning (fokus vid lämnande under störning). Det sista var vi så trötta i huvudet att vi knappt kom ihåg att filma, men lite klipp fick vi iaf 😉 .

Vid 15 samlades vi för kaffe, kaka, utvärdering och ett par sista ord, innan det var dags att börja åka alla timmarna hemåt igen.

TACK till SBK, LL Sverige, Anders K, Anders S och Lotta L som lägger ner tid och engagemang för att Talangtruppen och Spetsgruppen ska få finnas och fortsätta utveckla och inspirera.

TACK till alla deltagare med era härliga hundar som inspirerat och imponerat, och som gett mig massa goda skratt i helgen

Och framför allt TACK till Jonna och Zolo för fantastiskt sällskap på färden upp och ner i Sverige! Bästa resesällskapet, så otroligt kul att vi fick ett läger tillsammans 😀 !

140210,10

2 reaktioner på ”Talangläger; Del 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s