Fredagsträning och lördagslyxigt restaurangbesök

Igår hängde jag och Lyxa på Göteborgs Hundarena i nästan 4 timmar tillsammans med 4 andra ekipage som ska tävla där i morgon 🙂 . Jag tror att jag och Lyxa fick kört igenom alla peppdelar jag ville, och jag är grymt nöjd med allt som gick rätt och helt nöjd med allt som gick mindre rätt 😉 . Vi hade en glad känsla genom allt och det var precis det jag ville ha ut. Allra bästa guldkornet var att hon satte en jättefin fjärr på fullavstånd med HELT stilla baktassar, gött!!

Finträning i diamantstrumpbyxor och kjol blev det visst också, eftersom jag glömde träningskläderna hemma. Eller ja, så mycket finträning det kunde bli med kattmatspåse nerstoppad i BH:n och en leksak inknycklad innanför tröjan… 😉 .

Träning Åskvädersgatan 002

Träning Åskvädersgatan 009

Träning Åskvädersgatan 028

Träning Åskvädersgatan 056

Vi får se hur det går på tävlingen i morgon, jag hoppas på många kvitton som säger att vi är på rätt väg, och även en glad och peppig känsla genom hela programmet 🙂 . Det är ju extra rolig tävling i morgon eftersom det är annorlunda momentordning, två omgångar och gruppmomenten sist. Me like!

Idag har jag och Andreas haft en härlig och lite ovanlig dag för att vara vi! Vi började med att lämna alla hundarna hos mamma och pappa, sen så åkte vi runt i stan och kollade på bilar 🙂 . Med en femte (och om planen håller även en sjätte om typ 2 år) hund på väg in i hushållet så är det alldeles snart dags för en ny, större bil med plats för flera stora burar och massa packning. Vi for runt och tittade på olika märken, och har nog kommit fram till 4 modeller som är värda att titta närmre på. Vi får se vad som händer 🙂 .

Sen åkte vi och köpte kakor och åkte hem till Malin för att fika, och för att hälsa på allra häftigaste Boss! Shit vad han är FRÄCK! Hur glad och framåt som helst, och kampar med allt och alla! Idag tog han tag i en av sina favoritleksaker, kampstocken, och visade prov på både fantastiskt grepp och kampvilja, och även en vilja att komma tillbaka med leksaken när man släpper den. Det känns BRA 😀 !

Och så är han ju löjligt söt också 🙂 .

140215,2

140215,4

140215,5

Efter fika och valpbus åkte vi runt i stans ytterområden och tittade på alla nybyggnationer som finns runt omkring, och sen var det dags för lördagens höjdpunkt: Mat på Momenti Liberi. Lätt bästa restaurangen i stan, ÅK dit om ni vill ha FANTASTISK mat när ni är i Alingsås 😀 !

Till förrätt tog jag skivor av egenrökt ankbröst med sallad på picklad fänkål & apelsinfilé, rostade pumpakärnor samt en varmt skum på äpple & mild chili.

140215,8

Andreas tog friterade färska pilgrimsmusslor med kronärtskockspuré, ragú på lättorkade tomater & chips gjort på parmesan.

140215,9

Till huvudrätt tog jag hängmörad ryggbiff med rödvinsbrässerad oxkind, rotfruktsterrin, samt ett knyte på savoykål fyllt med en ragú på skogschampinjoner, persilja och kastanjer.

140215,6

Andreas tog hummersoppa med kungskrabba, pocherad torskrygg, räkor, lättorkade tomater, jordärtskocka samt smördegsstänger smaksatt med Fontinaost (själva soppan fick man i en terrin vid sidan att hälla på själv, en fantastisk detalj så man kunde se den fina uppläggningen i fatet).

140215,7
Jag kan inte annat än att ge det en 10:a i betyg och VARMT rekommendera restaurangen till alla som besöker Alingsås 😀 !

Nu ska det inte bli så mycket mer gjort idag, jag ska dricka upp mitt glas med rödvin och sen plocka ihop lite grejer inför tävlingen i morgon. Sen blir det nog godnatt rätt snart, då klockan kommer ringa 6. Blä på en söndag 😉 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s