Film från tävlingen

Nu har filmen från tävlingen äntligen kommit upp på nätet 🙂 !

Uppenbarligen tyckte domaren om det han såg för vi fick väldigt fina poäng. Och jag fick en mängd kvitton på var vi är i träningen nu, vad som är på rätt väg och vad vi behöver lägga mer krut på. Jag har en målbild hur jag vill att det ska se ut i alla moment, och det viktigaste för mig är att se att vi steg för steg närmar oss den målbilden. Och faktiskt, vi är på bra väg i det mesta även om det är olika långt kvar till målbilderna 🙂 .

Fotgåendet kändes helhetsmässigt bra. Behöver störningsträna Lyxas fokus i halter mer, så det inte blir som i 2 steg bakåt när hon missar vad vi ska göra för att hon släpper fokus 😉 . Och jag behöver skärpa till mig i mina steg så de inte blir så ojämna. Jag testade att göra vändningarna på stället helt utan kommando (eftersom hon – klassiskt – taggar igång där och ibland kan undsläppa sig en tung andning/halvgnäll). Det fungerade riktigt bra så det kommer jag fortsätta med! Jag mesade till språngmarschen lite (jag gillar inte språngmarsch inomhus, jag känner mig instängd 😉 ) och försökte att vara lite mer lössläppt i kroppen på långsammarschen (framsteg att jag ens kunde tänka på det under programmet 😉 ).

Rutan kändes riktigt, riktigt fin 😀 ! Det var ju en jättekort transport till skickkonen som stod nära väggen, och staket och publik precis bredvid. Och ändå galopp hela vägen ut till kon för Lyxa 🙂 . Jättefin fart till rutan och så STÅR hon på stannakommandot, heja heja!! Fin stadga och fokus i vandranden och en fin inkallning/anslutning.

Fjärren hade jag önskat lite mer tryck i, särskilt i sitt-ligg skiftet. Men hon är på stället (ett tramp men inte framflyttning i stå-ligg) i alla skiften, jätteförbättring från minitävlingen på Talanglägret 🙂 ! Sen märkte jag tydligt att minnesbilden från minitävlingen satt kvar, i återgången började hon verkligen vibrera och jag trodde hon skulle flyga i luften. Där kommer jag nog få lägga krut på luuuuugn tanke när jag är på väg tillbaka 😉 .

Hopp apport var det bra att hon hade hög förväntan men ändå satt stilla när apporten kastades (vår uppdragning av momentet har ju gjort ”lite” åverkan på vår stadga 😉 ). OK fart ut, och sen så var den stora nordiska lite för svår för dagen så det blev taskig fart in. Men en fin och icke överroterad ingång, så det blev övervägande bra iaf 😉 .

Zätat var övergripande bra, alla skiften korrekt är alltid guld! Gillar sättandet mest, ställandet var bra men hade velat ha liiite snabbare läggande. Men som sagt, överlag nöjd 🙂 .

Inkallningen värmde hjärtat mycket, och särskilt när jag ser hur himla fint fokus hon har när jag går ifrån henne 😀 ! Skiftena var bra (men kan absolut förbättras) och avslutningen var guldstjärna på! Hurraaaaa vad det är gött när det man tränar på blir bättre 🙂 !

Dirigeringsapporteringen fick mig bara att storskratta ljudlöst där jag stod vid konen 😉 . Liksom, inte bara ett tappande av apporten utan TVÅ! Vad hände där 😉 ?! Lyxa såg rätt förvånad ut själv också, men jag är nöjd med hur hon avslutar momentet trots fepplandet. Ingången blev ju lite sisådär, men jaja 😉 .

Vittringen har vi tagit stora kliv mot målbilden i, och jag är jättenöjd att hon tänker galopp ut och galopp in! Det är ju det vi fokuserat på det senaste, så där är det så kul att se framstegen även i tävlingskedja! Och jag ser ju att hon direkt känner vilken pinne som är rätt, men hon bara måste kolla över de andra så det inte finns någon som är ”mer” rätt. Tänk vad snyggt det kan bli om (när 😉 ) jag får upp hennes tanke att gripa rätt pinne direkt… Och sen behöver vi ju snart ta tillbaka lite mer stadgetänk också, både innan och efter. Men allt får ha sin tid!

 
Summan av kardemumman är att jag är jättenöjd med Lyxa igår! Felen som uppkom tar jag med mig in i träningen, framstegen vi gjort ska jag njuta av ett bra tag 🙂 .

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s