Spontan söndagsträning, shejpinguppstart och snyggare än snyggast!

Jag trodde att det skulle bli en lydnadsfri dag igår, men när det drog sig mot sen eftermiddag så blev lydnadssuget för stort och då spontanbokade jag och Jonna en ridhusdate vid 18 🙂 .

Jag började passet med en länk, där jag tog Lyxa rätt ur bilen, samlade ihop henne kort och blev sen inkallad på planen.

Helhetsmässigt är jag GRYMT nöjd med Lyxa 😀 ! Jag fick henne i perfekt balans så det inte kom några överladdningsljud alls, hon tog mina tävlingsmässiga belöningar (mest lugna klappar och beröm) superfint och transporterna var jättehärliga, vi bara flöt fram :). Jag har börjat med en ny 9/10 lösning för att få upp fokus i transporter och moment, som innebär att jag 9 gånger av 10 belönar för att hon håller fokus, 1 gång av 10 säger jag till henne om hon tappar fokus. Jag känner att det blir klarare direktiv för Lyxa när hon även får information om vad jag INTE vill ha i vår träning 🙂 .

 

Fotgåendet hade jag två tankar i:

  • Titta av hur det kändes med helt om höger alla tempon (tränade helt om höger för första gången på typ ett år nu i veckan 😉 )
  • I vändningarna på stället, vänta extra länge efter kommando och vända långsamt och utan kommando (detta för att undvika att det kommer hetsljud från Lyxa

Helomvändningarna kändes faktiskt väldigt bra i både vanlig och sakta marsch (yay!), och inte helt oväntat alldeles för luftig i språng marsch 😉 . Men med lite extra krut lagt där så känns det som att detta ska bli vår nya grej 🙂 ! Vändningarna fungerade PRECIS så som jag ville, helt tysta och fina! Stegförflyttningarna var också knäpptysta och fina, och resten kändes övervägande bra 🙂 .

Inkallningen tappade hon fokus på mig för korta ögonblick, men det smällde nått enormt när ridhusdörrarna rörde sig i vinden så det var OK för mig. Lite avvaktande tempo men bra att hon inte förekom sig och testade på ett ställande. Helt OK ingång, något underroterad.

Rutan är jag ASNÖJD med :D! Fint konskick och inga som helst problem med konorna på vägen till rutan (som stod diagonalt i ridhuset också), och så ett fint ställande på kommando! Jättenöjd!

Zätat var synd på felskiftet, men jättenöjd att hon tog sättandet som förstaskifte.

Dirigeringsapporteringen gav ett bra konskick, och sen hände det nått vid sändandet. Då är det återigen gott att ha en fin omdirigering 🙂 .

Hopp apport körde vi med trä bara för att jag ville ha det lite enklare i kedja där jag inte tänkt att belöna efter momentet 🙂 . Rätt bra, lite tramp i start och tempot kunde varit lite högre. Men helt OK.

Jag hade egentligen planerat att efter fjärren köra en vittring och belöna i återgången, men när hon gjorde en så FÖRTRÄFFLIGT fin fjärr på fullavstånd med både peppigt uppsitt, tänkte på att trampa in framtassen i ligg-stå och jobba sig tillbaka ordentligt i stå-sitt trots att hon var så lång, snabbare nedlägganden än på ett tag, då kunde jag inte annat än att belöna där 🙂 . Duktig Lyxa!

140224,1

Lyxa tyckte hon förtjänade en köttbulle efter denna kedja 😉 !

Nästa pass valde jag att peppa några av de delar som gick fel i kedjan, köra lite ”sytrådsvittring” och kolla på hopp apport med metall. Jag var GRYMT nöjd med hopp apport här, tyst, inget tramp, fin fart ut och in. Kändes verkligen super 😀 !

Det blev även gruppmoment, 2 min sitt och 4 min ligg. Jag ska testa att köra sfinxplatsliggning ett tag på Lyxa, se om det kan bli bättre än de senaste tävlingsplatsliggningarnas avbrutna hakan i backen och även nosande 😛 ! Tänker jobba med sfinxen på samma sätt som jag jobbade med att få upp attityden i sitt i grupp, så jag har en plan där 🙂 . Allt som allt en jättetrevlig träning med bra resultat och bra plan på fortsättning. Som vanligt när vi tränar tillsammans 🙂 .

140224,2

När vi kom hem så körde jag ett litet shapingpass till med Boss. Hans andra i livet, och JISSES vad han tyckte det var kul 😀 ! Det är superskoj att börja leka lite träning med honom, med hans enorma mat – och föremålsintresse och hans extremt glada inställning så tror jag att vi kommer få det jättekul ihop även träningsmässigt 🙂 ! Och så är han ju så löjligt gullig också 🙂 !

Slutligen ska jag visa min pimpade och extremt snygga Hurttaväst som jag fick kort på igår! LÄNGTAR tills den kommer hem 😀 !

140224,3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s