Veckostart med massage och moonwalk (och lite SM-feeling)

Redan inne i vecka 9, och veckan har börjat bra 🙂 .

I måndags var jag och Lyxa och fick fantastisk behandling av grymma Sussie på ProBonoK9. Det är helt fantastiskt att kunna gå till en och samma person och få behandling för både sig själv och sin hund 😀 ! Och Lyxa älskar det! Hon ligger och smågrymtar av välbehag när Sussie går igenom henne ända ner till tårna, och ibland så blundar hon och nästan somnar. Fantastiskt 😀 !

140226,1

Lyxa är fortfarande i grym form, Sussie hittade endast två minimala muskelknutor som snabbt löstes upp, och så lite ”kolsyra” vid skulderbladen. Annars inga som helst konstigheter utan bara fina välutvecklade muskler och en vältränad hund i toppform 🙂 ! Själv fick jag också godkändstämpel, vi börjar komma åt ”kontorsråtteknölarna” jag har uppe i nacken, och hittade ett par ömma punkter som Sussie kämpade lite extra med. Det kändes att den här gången kom hon ner djupare i muskulaturen, när jag reste mig så kände jag mig ett litet tag heeeelt mörbultad men efteråt härligt uppmjukad och rörlig 🙂 .

Riktigt skönt var det också att veta att medan jag och Lyxa låg och lyxade till det, så gick Andreas en långpromenad på 9 km med Barney och Smalis, Homer var på promenad i 45 minuter med sin ”mormor” och fick sen ett par timmar mys med ”morfar”, och Boss var på Hönsetorps Hunddagis och lekte hela dagen. Perfekt dag för alla hundarna 😀 !

Igår tisdag så såg man redan på morgonen att det skulle bli en fantastisk dag!

140226,3

Därför bestämde jag mig direkt att flexa ut vid lunch och ta hundarna och njuta av solskenet! Först hämtade vi Boss hos Malin och tog där en kopp kaffe medan hundarna lekte lite i trädgården. Mycket spring blev det, men jag fick iaf med 6 av 7 på en och samma bild 😉 .

140226,4

Sen tog jag mina hundar och åkte hem, där Boss fick för första gången bekanta sig med vår skogsdunge, och sen var det toklek på gräsmattan.

140226,6 140226,7 140226,8 140226,9 140226,10 140226,11 140226,12 140226,13 140226,14 140226,15

Resten av tisdagen var en riktig vilodag, men framemot kvällen så fick hundarna sig varsitt shapingpass. Jag ÄLSKAR att sitta och frishejpa med mina klickersmarta hundar, det är lite som magi att kunna sitta helt knäpptyst och orörlig och med bara lite klickande ljud få hundarna att utföra det jag vill! Helt magiskt 😀 !

Homer fick i uppdrag att söka upp filten och lägga sig på den, Smalis fick söka upp filten och sätta sig på den, Barney söka upp filten och lyfta ett hörn med munnen, och Lyxa gå bort till en stol och krypa under den. Alla löste sina uppgifter på jättebra sätt, jag är så nöjd med dem! Och trötta i skallen blev de också 🙂 .

Boss fick sig ett pass med sin kvällsmat, där vi fortsatte att vidareutveckla hans hoppstå och backande (som blev lite moonwalk-liknande ibland 😉 ) . Jag är SÅ glad i min lilla valp, han är så engagerad och tycker det är så kul att träna! Matglad till tusen, älskar leksaker och kamp, och SÅ glad och söt!

Till sist kan jag ju också berätta att jag igår gjorde något helt fantastiskt stort: Jag skickade in anmälan till lydnads-SM! Det är OTROLIGT stort för mig, mitt och Lyxas första SM tillsammans! Jag är så stolt över hur långt vi kommit, jag och Lyx-Lyx 😀 !

140226,16

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s